Нов жилищен квартал ще бъде построен 10-ти район на чешката

...
Нов жилищен квартал ще бъде построен 10-ти район на чешката
Коментари Харесай

Прага с нов жилищен квартал

Нов жилищен квартал ще бъде издигнат 10-ти регион на чешката столица. Инвеститорът Crestyl ще построи 650 жилището на повърхност от 8 хектара, наоколо до метростанция Želivského. Комплексът ще включва още офиси, магазини и разнообразни други услуги, като Център за класическа музика. Облагородяването на пространството пред постройката на Radio Free Europe ще даде опция на жителите на новия картал елементарно и бързо да доближат до станцията на подземната железница.

„ Районът Hagibor, където се осъществя планът, е уместно за това място от гл.т. на градското обмисляне. Първият стадий включа строителството на две жилищни здания – едната на 7 етажа, а другият – на 11. Те ще предложат 168 броя жилища.Първата копка на Crestyl ще е през есента на 2019 г.”, споделя Марек Вача от Института за градско обмисляне.

Дотогава ще стартира построяването на различен прилежащ план – Green Port Strašnice, създаден от JRD. Той ще е бъде осъществен в границите на 2 години. JRD и Crestyl координират своите проекти за не да бъде основана конкуренция, а в противен случай – двата плана взаимно да се добавят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР