Нов избор за кмет на Община Благоевград ще трябва да

...
Нов избор за кмет на Община Благоевград ще трябва да
Коментари Харесай

Благоевград пак ще избира кмет

Нов избор за кмет на Община Благоевград ще би трябвало да се организира през идните месеци. Това излиза наяве след днешното съвещание на Конституционния съд по проблема с кмета на Благоевград.

В уеб страницата на съда е оповестено следното известие:

„ Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело №5/2020 година, с което отхвърли настояването на тричленен състав на Върховния административен съд и настояването на 63-ма народни представители от 44-тото Народно заседание за определяне на противоконституционност на член 42, алинея 1, т. 5 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. “

Върховният административен съд спря делото за мандата на кмета на Благоевград Румен Томов до произнасянето на Конституционния съд.

С решение на ОИК бяха прекъснати предварително пълномощията на Томов. Той апелира това решение, само че Административният съд в Благоевград отхвърли жалбата му. След това Румен Томов апелира това пред Върховен административен съд.

Причината за отстраняването му бе, че не е заличил в период една от компаниите си и за избран интервал от време е бил по едно и също време кмет и търговец.

Самият той изясни, че е подхванал всички стъпки по прекачване на една от компаниите си, която не работи от 2008 година, само че за това било нужно време.

До произвеждането на нови избори за кмет най-вероятно функционалността на краткотрайно изпълняващ длъжността ще вземе зам.-кметът Ясен Попвасилев, който към този момент бе определен за кмет с решение на Общинския съвет в Благоевград, написа Агенция „ Фокус “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР