Нов инвеститор навлиза на имотния пазар у нас кто придобива

...
Нов инвеститор навлиза на имотния пазар у нас кто придобива
Коментари Харесай

Инвеститор придобива 2 офис сгради в София

Нов вложител навлиза на имотния пазар у нас кто придобива две офис здания в София. В портфолиото на Lion’s Head Investments има общо пет офис здания с площи клас А – две в София и три в Букурещ за обща стойност 310 млн. евро. Основните вложители в новото сдружение са компанията AG Capital и южноафриканската Old Mutual Property.

Проектите им у нас включват “Полиграфия офис център ”, чиято втора фаза от реконструкцията беше публично открита през вчерашния ден, и постройката на Цариградско шосе “Мегапарк ”. Сделката по придобиването на втората офис постройка се чака да бъде утвърдена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), до момента в който завършването на договорката с “Полиграфия офис център ” е завършило преди дни.

На формалното разкриване в София участваха зам.-министърът на районното развиване инж. Валентин Йовев, кметът на София Йорданка Фандъкова, посланикът на Южна Африка в България Н.Пр. Ванеса Калверт, както и посетители от бизнес средите. Столичният градоначалник разяснява, че тази инвестиция е допустима с помощта на все по-увереното развиване на София като положително място за вложения.

“След привършване на покупко-продажбите портфолиото на компанията ще включва 235 хиляди кв.м. първокласни офис площи в България и Румъния ”, разяснява Христо Илиев, ръководител на Съвета на шефовете на AG Capital.

Хайн Смит, член на борда на шефовете на Lion’s Head, разяснява, че България и Румъния, имат своите значими прерогативи за вложения и уточни част от тях – постоянен растеж на Брутният вътрешен продукт, ниски налози, атрактивен пазар на труда, както и фискална нерешителност.

През последните две години пазарът на офис площи в България става все по-динамичен. Наемите последователно се повишават и доближават 14 евро за квадратен метър, а доходността е сред 8% и 8,5%. За разлика от страната ни в Румъния наемите доближават 18 евро за кв. метър, само че доходността е по-ниска – към 7,5%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР