Нов инцидент със самолета на Ангела Меркел. Канцлерът на Германия

...
Нов инцидент със самолета на Ангела Меркел. Канцлерът на Германия
Коментари Харесай

Нов инцидент със самолета на Ангела Меркел

Нов случай със самолета на Ангела Меркел. Канцлерът на Германия се видя принудена да смени транспорта, откакто държавния аероплан, който употребява, беше ударен от наземна машина на летище в Дортмунд, написа Дойче веле.

Машината Бомбардие Глобал 5000, с която Меркел дойде в западния немски град, била ударена до момента в който стояла неподвижна на летището.

Луксозният бизнес джет, който транспортира 13 пасажери, не можел да излети без инспекция, което предиздвикало федералните служби да изпратят различен аероплан, с цел да върнат Меркел в Берлин.

Това е следващият случай със застаряващата флота от 14 самолета, която Германия употребява за пътуванията на канцлера, президента и федералните министри.

През декември Ангела Меркел закъсня за срещата на Г-20 в Аржентина, откакто самолетът й дефектира над Холандия и трябваше да кацне спешно в Кьолн.

Месец по-късно президентът Франк-Валтер Щайнмайер закъсня с 3 часа за пътешестване до Етиопия, откакто самолетът му имаше проблем и не можа да излети в точния момент от Берлин.

Също през януари, министърът на икономическото съдействие и развиването Герд Мюлер въобще не отиде на посещаване в Намибия, след проблем с клапан на самолета му. По-късно Мюлер пътува до Малави с цивилен полет.

През февруари външният министър Хайко Мас се оказа блокиран в Мали, откакто държавният Еърбъс А319 даде недостатък и не излетя.

Тази поредност беше последвана от застрашителен случай със самолета, на който в идващия ден трябваше да се вози президента Щайнмайер. Машината едвам не се разруши край Щутгарт по време на тествания след ремонт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР