Нов инцидент с безпилотно превозно средство се случи във Виена

...
Нов инцидент с безпилотно превозно средство се случи във Виена
Коментари Харесай

Безпилотен автобус блъсна пешеходец

Нов случай с безпилотно транспортно средство се случи във Виена по време на тестванията на рейса Navya SAS. Известно е, че шатълът се е движил със скорост 12 км/ч, когато е връхлетят върху 30-годишна жена, пресичаща улицата, оповестява Autonews Europe.
Пешеходката не е получила съществени пострадвания, като след медицински обзор е била освободена за лекуване вкъщи. Докато трае следствието на случая, всички проби са прекратени. Те стартираха на 6 юни, като се организират в центъра на австрийската столица.
Френската компания Navya е един от пионерите в създаването на безпилотни рейсове. Проектът започва още през 2015 година, като самостоятелните шатъли сега са 100 на брой и се тестват в 16 страни. Партньори на Navya са австрийският механически институт, както и компанията Siemens.
Едновременно с тестванията на безпилотните транспортни средства се усилва и броят на потърпевшите хора при тях. През март предходната година кола на Uber, движеща се на самостоятелен режим, блъсна и умъртви на място жена на улица в предградие на Финикс (САЩ). Разследването откри, че виновността е на шофьора-изпитател, който е можел да предотврати конфликта, само че вместо да следи пътя пред него, той е гледал телевизионно шоу на екран в автомобила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР