Нов играч се появи на политическата сцена. Бившият директор на

...
Нов играч се появи на политическата сцена. Бившият директор на
Коментари Харесай

Нов играч на политическата сцена у нас ще сменя държавната система

Нов състезател се появи на политическата сцена. Бившият шеф на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров учреди свое придвижване, както бе оповестил преди време. Официалното основаване на придвижването " Кан Кубрат” се забави с към месец по отношение на първичните проекти на Димитров. Но както и по-рано бе оповестил той, придвижването ще се бори за промяна на системата за ръководство на страната – от парламентарна на президентска република.

За задачата обаче ще би трябвало да се получи поддръжката на българския народ и да се свика Велико национално заседание. Историкът не скри, че вижда самия себе си в ролята на държавен глава, съобщи Нова телевизия.

" След едно тригодишно разискване, един Боянски клуб, в който се събраха в началото двайсетина професори, стигнахме до мнението, до което са стигнала много светли мозъци в международната история, че парламентарната република има свойството да изчезне. Или както споделя президентът Румен Радев - да атрофира. Ние не можем да забраним партиите, само че можем да минимализираме тяхната роля”, съобщи Божидар Димитров. " Този, който завоюва президентските избори, като променим формата на ръководство, да може да назначава, както и в този момент вършат Тръмп, Путин, Ердоган, да назначава качествени хора за ръководителите на ресорите. А не да ме ръководи фризьорка”, съобщи Димитров.

" Може да се свика референдум на тематика: Съгласни ли сте да се свика Велико национално заседание, което да промени компанията на ръководство на България от парламентарна на президентска република”, изясни още Димитров.

Освен самият Димитров, измежду учредителите на новото придвижване са още арх. Миломир Богданов, Христо Бойчев, артистът Константин Георгиев – Коцето Калки и други, съобщи бТВ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР