Нов хитър начин за отопление са намерили в пловдивския квартал

...
Нов хитър начин за отопление са намерили в пловдивския квартал
Коментари Харесай

В Столипиново грабят памперси като топъл хляб, няма да повярвате за какво ги ползват

Нов остроумен метод за отопление са намерили в пловдивския квартал " Столипиново ". На самобитното им пазарче край блоковете на ул. " Сокол " поданици на махалата продават големи чували с неупотребявани памперси. Пълен догоре найлонов чувал коствал единствено 2 лв. и се харчел като топъл самун, споделят локалните. " Не знаем от кое място намират толкоз на ниска цена памперсите, само че доста на ниска цена ги продават. Хора от квартала си купуват постоянно по цялостен с памперси чувал и карат с него по цяла седмица, което си е супер на ниска цена. 
И въобще не ги интересува, че замърсяват въздуха ", изясни гражданин на махалата пред в. "Монитор ". В " Столипиново " всеобщо през студените месеци се топлят с дърва или каквото намерят и става за горене около кофите за боклуци, защото въглищата са скъпи за оскъдните приходи на хората. Именно отоплението с твърдо гориво през зимата е главният замърсител на въздуха над Пловдив, са открили специалисти. Една от другите аргументи за замърсяването на въздуха е горенето на автомобилни гуми край река Марица от ромите в квартала. Само преди дни чиновници на пловдивския общински инспекторат са пипнали, до момента в който гори гуми, мургав подпалвач. 
В продължение на няколко часа инспекторите са дебнели нарушителя край дигата на реката в " Столипиново ". Когато той е драснал клечката и от гумите се е извил гъст черен дим, общинарите са отишли и са му съставили акт за 300 лв., заяви шефът на инспектората Ангел Славов. Неговите подчинени взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда в Пловдив постоянно правят инспекции за горене на гуми в коритото на реката, само че не постоянно съумяват да заловят на място нарушителите.
Проблемът бил, че когато запалели гумите, ромите се отдръпвали настрани и твърдели, че това не било тяхно дело. След като подпалените гуми спирали да пушат, ромите отивали, хвърляли ги в реката да се охладят и взимали метала, който предавали на вторични първични материали. Славов предизвести, че санкциите по общинската разпоредба за запазване на околната среда са от 300 до 800 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР