Нов гранично-пропускателен пункт на българо-румънската граница - Крушари-Добромир, заработи от

...
Нов гранично-пропускателен пункт на българо-румънската граница - Крушари-Добромир, заработи от
Коментари Харесай

Отвориха нов ГКПП на българо-румънската граница

Нов гранично-пропускателен пункт на българо-румънската граница - Крушари-Добромир, проработи от през днешния ден. Новият пункт дава отговор на всички правила, заложени в Шенгенския граничен кодекс.

С откриването на ГКПП-Крушари-Добромир ще укрепнат връзките сред локалното население от двете страни на границата и трафикът на интернационалните транспорти ще бъде омекотен, съобщи основен комисар Светлан Кичиков, шеф на основна дирекция " Гранична полиция ", при прерязването на лентата. По думите му с новия обект контролно-пропускателните пунктове на българо-румънската граница стават 12 и по този начин се основават повече благоприятни условия за транспорт на хора и артикули.

Областният шеф на Добрич Красимир Кирилов означи, че към този момент в четири общини в региона има контролно-пропускателни пунктове с Румъния и това основава по-сигурни транспортни и стопански връзки. Председателят на окръжния съвет в Констанца Мариус Цуцуяну съобщи, че повече жители от двете страни, изключително през летния сезон, ще имат опция да пътуват.

Новият пункт ще работи от 8.00 до 20.00 часа като транспортът на артикули и хора се лимитира до лимита с общо тегло 3.5 тона. Граничните инспекции ще се реализират взаимно от органите на двете страни на едно прекъсване и прекосяването на хора и транспортни средства ще бъде улеснено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР