Нов Генерален план за организация на движението в Асеновград трябва

...
Нов Генерален план за организация на движението в Асеновград трябва
Коментари Харесай

Обмислят нова организация на движението в Асеновград. Вижте къде ще има промени

Нов Генерален проект за организация на придвижването в Асеновград би трябвало да бъде направен в период от 90 календарни дни. Той ще коства на общината 34 500 лв. с Данък добавена стойност. Основната цел на плана е усъвършенстване на организацията на придвижването на автомобилния превоз и на системата за паркиране в града. За да бъде по-точно направен проектът, се извърши разбор на транспортната обстановка в Асеновград. Потвърдено е, че най-сериозен е казусът с паркирането.
Проучването демонстрира, че водачите на паркираните коли не употребяват дейно пространството, отредено за колите и си разрешават нахлуване в зони, които би трябвало да бъдат безвредни за другите участници в придвижването - пешеходци и велосипедисти. Често се паркира напречно и паралелно в нарушаване на знаците и сигнализациите по пътя. Затова на проектантите е предоставена задачата да предложат разновидности за разрешаване на казуса. Според кмета на града - Емил Караиванов - глобите от общинската Дейност " Инспекторат, паркинги и гаражи " - не основават трайна смяна в навиците за паркиране у асеновградчани.
От градската администрация са заложили и обсъждане връщането на остарялата организация на придвижването по улица " Съединение " в посока село Бачково. " След въвеждане на еднопосочност в тази част на уличната мрежа се затрудни придвижването на коли. Тъй като улица " Свети Свети Кирил и Методий " е тясна с голям брой паркирали коли, не може да поеме огромния трафик към Бачково, Пампорово и Смолян. Там също има напътствие за наложителен десен завой, откакто се стигне до основния път - улица " Шести януари ", напомни кметът на Асеновград. След подобренията в Генералния проект за организация на придвижването се чака решението да разтовари трафика по централните улици " Съединение ", " Марица " и бул. " България ".
Възложено е и проучване на предложение за нова организация на придвижването на кръстовището сред улиците " Александър Стамболийски " и " Княз Борис I ". Анализът е посочил, че на това място се основават предпоставки за пораждане на тежки произшествия, защото от там минават товарни коли, а сегашната организация не е работеща.
Очаква се и ново предложение за решение организацията на придвижване при връзката сред улиците " Цар Иван Асен II " и " Миньор " и пътя за село Моминско (кръстовището пред остарелия гробищен парк в Асеновград). Дали ще бъде построено кръгово кръстовище, или друга форма, към момента не е конкретизирано.
В новия Генерален проект се планува и монтаж на железни парапети на разграничителната линия на улица " Васил Левски " в региона на автогарата в града. Идеята е да има разграничителна ограда от светофарите на кръстовището сред улиците " Иларион Макариополски " до " Борислав ", защото честото погрешно секване на пешеходци в зоната основава заплаха от пораждане на пътнотранспортни катастрофи.
След като планът бъде подготвен евентуално ще се организира публично разискване, на което жителите ще могат да изразят мнение и да насочат оферти. преди той да бъде утвърден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР