Нов гаф на премиера Кирил Петков - обърка Южен поток

...
Нов гаф на премиера Кирил Петков - обърка Южен поток
Коментари Харесай

Пак гаф! Премиерът се объркал - вместо Южен поток ще проверява Турски/Балкански поток

Нов гаф на премиера Кирил Петков - обърка " Южен поток " с " Турски поток ", обяснявайки, че посредством тези планове Путин внася корупция в България.

" По мотив изявлението на премиера Кирил Петков преди постоянното държавно съвещание по отношение на неговото предписание за инспекция по всички аспекти на „ Южен поток “, апелирам, имайте поради, че става въпрос за инспекция на „ Турски/Балкански поток “, който бе построен след прекратяването на „ Южен поток “. "

Това известие изпрати следобяд Правителствената осведомителна работа във връзка

Само няколко часа преди този момент точните думи на Кирил Петков бяха:

" Това, което ще направя със заповед още през днешния ден, е цялостна инспекция по всичките аспекти на " Южен поток ". Този вид планове са тъкмо за това, което се приказва, когато корупцията се употребява като инструмент за външна политика от страна на Путин. "

Премиерът изясни още, че „ нашите сътрудници виждат корупцията като главен инструмент за въздействието на Путин в нашия район и в Европа като цяло ".

Путин обаче не би могъл да оказва въздействие в страната ни по никакъв метод посредством „ Южен поток “, тъй като самият той приключи реализацията на газопровода на 1 декември 2014 година Тогава от Анкара Владимир Путин изясни, че в подмяна на прекъсването на „ Южен поток” ще бъде издигнат „ Турски поток “.

" Турски поток " бе открит публично на 8 януари 2020 година от президентите на Русия, Турция и Сърбия Владимир Путин, Реджеп Тайип Ердоган и Александър Вучич и тогавашния министър председател на България Бойко Борисов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР