Нов физкултурен салон, учебен корпус за 11 класни стаи, както

...
Нов физкултурен салон, учебен корпус за 11 класни стаи, както
Коментари Харесай

Започва разширяването на Френската гимназия в София

Нов физкултурен салон, образователен корпус за 11 класни стаи, както и цялостна енергийна успеваемост на съществуващата постройка на 9-та Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “ в София ще бъде изпълнена по план на Столична община по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. От през днешния ден стартира работа по строителството на разширението на гимназията.
„ Разширението на Френската гимназия не е единствено нова инфраструктура, а място, където младежите ще учат, спортуват и ще имат опция да развиват своите гении и умения “, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която участва на началото на строителството на обекта дружно с сегашния шеф и някогашния шеф на гимназията – Емилия Богданова-Иванова и Пенка Малинска, заместник-директори, учители, възпитаници, учебно настоятелство.
„ Първоначалната концепция бе да създадем спортна зала, тъй като 9-та Френска гимназия бе едно от десетте учебни заведения, които като заместник-кмет заварих без физкултурен салон, само че тя прерасна в план за уголемение на гимназията и опция да създадем по-добри условия за учене на децата и работа на учителите, в място, където младежите, постигнали триумф да учат в една от най-хубавите гимназии в града, ще могат да се развиват “, уточни Фандъкова.
Ще бъде построен физкултурен салон и образователен корпус за 11 класни стаи, а през идващото лято ще стартира и осъществяване на енергийна успеваемост на цялата съществуваща постройка, възобновяване на отоплителната апаратура, ел. апаратура и осветлението, което ще способства за икономисване на средства, които да останат за учебното заведение.
Разширението на постройката ще разреши на гимназията да премине на едносменен режим на работа.
Строителните действия ще бъдат изпълнени за две години. Те са част от план " Изграждане, главен ремонт/реконструкция на 26 учебни заведения и детски градини на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура " по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година Строително-монтажните работи са на цената 5,3 благ. лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР