Нов финал и нова голяма вечер на Кристиано Роналдо. Само

...
Нов финал и нова голяма вечер на Кристиано Роналдо. Само
Коментари Харесай

Роналдо и „Юве“ след Първата: Това е само началото

Нов край и нова огромна вечер на Кристиано Роналдо. Само че този път португалецът към този момент не бе с екипа на „ Реал “ (Мадрид), а с този на „ Ювентус “. Но това няма значение, нападателят още веднъж си проправи място под светлините на прожекторите. 33-годишният футболист вкара единствения гол във финала за Суперкупата на Италия с „ Милан “ при успеха с 1:0 на стадион „ Кинг Абдула “ в Джеда, Саудитска Арабия. Така Роналдо взе първо отличие с италианския гранд и общо 28-мо в своята пребогата откъм триумфи кариера.
По всичко наподобява, че „ Старата госпожа “ от дълго време не помни за 112-те милиона евро, платени на „ белия балет “ през лятото за играча. Голът на Кристиано с глава в 61-ата минута бе негов осми в последните му седем финала. И това е единствено първата страница от взаимната история, която мегезвездата написа в колаборация с „ бианконерите “. Сезонът едвам е преполовил, а отборът се бори на още три фронта – Серия А, където е водач, Шампионска лига, следва и 1/4-финал за Купата на Италия. Но Първата (б.а. В „ Реал “ португалецът завоюва Десетата, нарицателно за десетия трофей на клуба в Шампионска лига) към този момент е във витрината.
„Взехме Кристиано Роналдо, тъй като той умее да бележи решаващи голове във значими мачове – съобщи след мача неговият ментор Масимилиано Алегри. – Заслужавахме да спечелим и целият тим се показа на равнище, само че и „ Милан “ ни сътвори доста проблеми. Позволихме прекалено много контраатаки на съперника. В същото време трябваше да сътворяваме повече положения. Направихме извънредно доста неточности. Имахме положения за 2:0, само че действахме прекомерно прибързано във финалната фаза. След аления картон трябваше да натиснем по-сериозно и да решим мача с втори гол. “

 juve
За Алегри, някогашен ментор на „ Милан “, това бе юбилеен 10-ти трофей отпред на гранда от Торино, където дойде през 2014 година.
Далеч по-положителен в изявленията си беше огромният воин.
„ Много сложен мач – призна Роналдо. – Беше доста топло и това ни затрудняваше в допълнение. Играхме добре, създадохме доста положения. Щастлив съм, че вкарах победния гол. Доволен съм и че стартираме 2019 година с отличие. Вдигнах първи трофей с „ Ювентус “ и съм доста благополучен. Това е единствено началото. Направихме първата крачка, само че в този момент би трябвало да продължим борбата за останалите купи. Серия А постоянно е цел на „ Юве “, само че сезонът е дълъг. Посвещавам този гол на моето семейство, другари и всички, които обичат клуба и Кристиано. “
А нападателят към този момент има във витрината си Суперкупа от всяко едно състезание, в което е играл – със „ Спортинг “ в Португалия, „ Къмюнити Шийлд “ с „ Манчестър Юнайтед “ и Суперкупа на Испания с „ Реал “.
Рекорд записа и „ Ювентус “, откакто към този момент е №1 по титли от този шампионат. Преди финала в Джеда, първенецът на Италия делеше първото място със своя противник, а двата отбора имаха по 7 оценки. След триумфа към празненствата се включи и мегазвездата в бокса Флойд Мейуедър.

 29-12
За „ Милан “ ударът пък бе двоен. Освен провалянето, трима съществени играчи ще пропуснат мача с „ Дженоа “ за състезание поради картони. Франк Кесие бе изпъден, а капитанът Алесио Романьоли и Давиде Калабрия са с насъбрани публични предизвестия.
След мача обичайно нервният треньор Дженаро Гатузо си го изкара на съдията Лука Банти и един от публицистите.
„ Признавам, че аленият картон на Франк Кесие беше подобаващ – изясни италианецът. – Единствената ми забележка е по кое време се употребяват технологиите. Имаше миг със противоречива засада, само че страничният съдия подвигна флага. Отмениха два гола на „ Юве “ болести засада, а в един от случаите оставиха играта да продължи и чак по-късно взеха решение. Това ме ядоса. “
При завръщането си в Милано редица кореспонденти чакаха „ росонерите “. И това не се понрави на Гатузо, който бутна телефона на един от тях, опитал са да снима видео.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР