Нов етап в опитите за ограничаване на достъпа на автомобили

...
Нов етап в опитите за ограничаване на достъпа на автомобили
Коментари Харесай

Собственици на имоти в Морската градина искат пропуски за достъп

Нов стадий в опитите за ограничение на достъпа на коли в Морската градина във Варна. Актуализация на Генералния проект за придвижване би трябвало да реши несъгласията сред туристи, локалния бизнес и притежатели на частни парцели, които са неразрешими от години. Темата излезе още веднъж на дневен ред откакто преди месец дете почина, блъснато от автомобил на паркинг в парка.

Варна

От община Варна неведнъж са издавали заповеди, с които изцяло не разрешават влизането на коли в Морската градина. Съдът обаче ги анулира, тъй като там има доста частни терени и притежателите им апелират решението. Сега те упорстват за специфични пропуски до парцелите си.
Естествено, че хората, които живеят тук и имат коли, не могат да хвърчат, ще употребяват алеите... няма по какъв начин! Трябва някакъв специфичен пропуск - напълно стеснен брой коли да могат да се приберат до частните парцели. "
Против възбраната са и компаниите, които зареждат със стока заведенията, ситуирани по алеите. Актуализацията на Генералния проект за придвижване в Морската градина беше дискутирана в общинския съвет.
Тодор Балабанов - ръководител на Общински съвет - Варна: Не бяха чути никакви съответни оферти, само и единствено чухме изявления от хора, които желаят да извлекат някакви... дивиденти, а това не трябва да се случва.
Много варненци са безапелационни, че коли в Морската градина не би трябвало да се позволяват.

АНКЕТА:
Това е въпреки всичко парк! Според мен би трябвало да бъде неразрешено!И освен тука, а и долу по крайбрежната алея! От едната страна са паркирали коли, от другата страна вървят в двете направления с огромна скорост, ние къде да вървим?!
От общината обявиха, че в новия план ще бъдат регистрирани ползите на всички заинтригувани страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР