Нов етап от големия проект Гранд Каньон в кв. Младост

Нов етап от големия проект Гранд Каньон в кв. Младост ...

Столичните общинари гласуват нов етап от проекта на Гаранти Коза в Младост.


Нов етап от големия проект "Гранд Каньон" в кв. "Младост" е напът да одобри Столичният общински съвет. Проектът е на турската компания "Гаранти Коза" и вече се строи в района.

На заседанието си в четвъртък общинарите би трябвало да гласуват изменение на план за застрояване и регулация, който да позволи изграждането на втората част от "Гранд Каньон". Той предвижда построяването на няколко сгради. Най-високата е с височина до 80 метра или 20 етажа. Предвидени са и още няколко здания на по 10-11 етажа, както и по-ниски части. Те ще бъдат направени откъм бул. "Андрей Ляпчев".

Докладът на главния архитект Здравко Здравков за одобряването на плана за регулация и застрояване на имотите на "Гаранти Коза" е от преди една година, но сега минава през общинския съвет. Срещу него е имало постъпили възражения, но те са отхвърлени, тъй като не са свързани със законосъобразността на процедурата, а с това, че новото строителство ще затрудни трафика, сградите са прекалено високи, а и ще скрият гледката на околните блокове.


Силуетът на бъдещите сгради от бул. "Андрей Ляпчев".

Все пак след преговори между общината и фирмата максималната височина на новите сгради беше намалена. Според първоначалния план най-високото здание трябваше да е 114 метра. Предвиждаха се и още две сгради на около 20 етажа.

Източник: mediapool.bg