Нов етап от големия проект Гранд Каньон в кв. Младост

...
Нов етап от големия проект Гранд Каньон в кв. Младост
Коментари Харесай

Столичните общинари гласуват нов етап от проекта на Гаранти Коза в Младост

Нов стадий от огромния план " Гранд Каньон " в кв. " Младост " е напът да утвърди Столичният общински съвет. Проектът е на турската компания " Гаранти Коза " и към този момент се строи в региона.

На съвещанието си в четвъртък общинарите би трябвало да гласоподават изменение на проект за застрояване и регулация, който да разреши построяването на втората част от " Гранд Каньон ". Той планува построяването на няколко здания. Най-високата е с височина до 80 метра или 20 етажа. Предвидени са и още няколко сгради на по 10-11 етажа, както и по-ниски елементи. Те ще бъдат направени откъм бул. " Андрей Ляпчев ".

Докладът на основния проектант Здравко Здравков за одобряването на проекта за регулация и застрояване на парцелите на " Гаранти Коза " е от преди една година, само че в този момент минава през общинския съвет. Срещу него е имало постъпили възражения, само че те са отхвърлени, защото не са свързани със законосъобразността на процедурата, а с това, че новото строителство ще затрудни трафика, постройките са прекомерно високи, а и ще скрият гледката на близките блокове.


Силуетът на бъдещите здания от бул. " Андрей Ляпчев ".

Все отново след договаряния сред общината и компанията оптималната височина на новите здания беше понижена. Според първичния проект най-високото здание трябваше да е 114 метра. Предвиждаха се и още две здания на към 20 етажа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР