Нов експеримент проверява дали кучетата биха могли да надушат малария

...
Нов експеримент проверява дали кучетата биха могли да надушат малария
Коментари Харесай

Могат ли кучетата да надушват малария у хората?

Нов опит ревизира дали кучетата биха могли да надушат малария в хората. Идеята е по този метод да се стопира разпространяването на заболяването още в самото начало. По данни на Световната здравна организация съвсем половината население в света е в риск от болест.

Кучето на име Фрея наподобява като елементарен любвеобвилен домакински любим. Но тя може да се окаже спасителка. Фрея е едно от трите кучета, подготвени да надушват признаците на маларията - болест, която постоянно има съдбовен край.

Как може да се случи това бе демонстрирано по време на годишната среща на Американското сдружение за тропическа медицина и хигиена. Кучетата би трябвало да подушат проби от облекла на явно здрави деца на възраст сред 5 и 14-годишна възраст от региона в Гамбия, Западна Африка. От тях обаче 30 деца били носители на паразита.

А опитът с кучетата посочил, че те открили болестта в 70% от случаите. Освен това съвсем безпогрешно посочили кои деца не са заболели.
Челси Скуайърс, академик от Лондон: Когато сте притежател на инфекцията, тя трансформира мириса на тялото ви. От друга страна, тази миризма притегля комарите и те не престават да я разнасят.  150 години от основаването на породата 150 години от основаването на породата "Голдън ретрийвър "
Точно 361 кучета се събраха на едно място в Шотландия, с цел да отбележат 150 години от основаването на породата "Голдън ретрийвър ".

Въпреки че проучванията са още в ранен стадий, екипът от английски учени има вяра, че кучетата могат да бъдат употребявани за инспекции на летища и пристанища по сходство на подготвените да откриват опиати животни.
Анмари Майер, шеф на неправителствена организация: Открит е нов метод да се разпознават хора, които може и да не се усещат заболели, само че да са преносители на малария и да разпространят болестта. За страните, оповестени за свободни от малария, е в действителност значимо да могат да запазят територията си без епидемии.
Проучванията не престават. По данни на Световната здравна организация през 2016 година са били засечени 216 милиона случая на заболяването в света, което съставлява растеж от 5 милиона случая спрямо миналата година. От тях 445 хиляди са приключили съдбовно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР