Нов експеримент на учени от Университета “Отаго” опровергават наложилото се

...
Нов експеримент на учени от Университета “Отаго” опровергават наложилото се
Коментари Харесай

Заседналият начин на живот не е толкова вреден!?

Нов опит на учени от Университета “Отаго” опровергават наложилото се мнение, че продължителното заседяване е нездравословно за здравето. Мнението, че човек, който води затънал метод на живот, бързо повишава килограми и по този метод покачва риска от сърдечносъдови болести, се оказало мощно пресилено.

Така настояват създателите на новото огромно проучване от университета в Нова Зеландия. В хода на своя опит те провели мета-анализ на 23 мини-изследвания. Получените резултати разрешили да се пресметна скоростта на повишаване на килограми при хора, водещи затънал метод на живот. Оказало се, че покачването на тежестта не е толкоз доста, че да се приказва за развиване на затлъстяване. А още повече - за неговото въздействие върху развиването на сърдечносъдови болести.

Всеки час заседяване в продължение на 5 години усилва обиколката на талията единствено с 0,02 мм. Което значи, че вредата от продължителното заседяване на практика не се отразява значително на повишението на тежестта. Много по-голяма щета съгласно създателите нанася неправилното хранене и нездравословната мазна храна. Но без значение от получените резултати от проучванията, създателите предизвестяват: “Ние успяхме да открием единствено несъществена и непоследователна връзка сред показателя на масата на тялото на индивида и неговото непрекъснато седене пред компютъра или тв приемника - изяснява водещият създател на проучването доктор Мередит Педи от Департамента по въпросите на хранене на индивида в Университета “Отаго”. - За по-пълно изясняване на картината се изискват спомагателни проучвания и разбори. “

Какво още е открило изследването за заседналия метод на живот, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР