Нов екип от амбициозни медици пое Отделението по хемодиализа на

...
Нов екип от амбициозни медици пое Отделението по хемодиализа на
Коментари Харесай

Нов екип пое Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас |

Нов екип от амбициозни медици пое Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас. Той се управлява от доктор Лорис Мануелян, експерт по вътрешни заболявания и нефрология, един от доайените в лекуването на бъбречните болести у нас, оповестиха от лечебното заведение.

Бургазлии го познават като дълготраен зам.-кмет по опазване на здравето в Община Бургас, само че през всички тези години той не се откъсна от медицината и не спря да бъде съветник на най-старото поделение по хемодиализа в града ни.

Към екипа се причислиха доктор Майа Стоянова и доктор Дарин Осман. Д-р Осман избра Бургас за професионалното си развиване. Тя бе първата доброволка в COVID-отделението на болничното заведение, месеци наред работи без почивен ден и без да щади себе си и бързо стана фаворитка на по-опитните си сътрудници и на пациентите. Затова личният състав на отделението по хемодиализа я посрещна в първия й работен ден с празненство и балони.

„ От младите си години като корабен доктор съм запомнил едно – не е толкоз значимо по какъв начин наподобява корабът, а какъв е екипажът. Екипът ми е млад и доста добър, и двете колежки избраха нефрологията за специализация, имат изявен интерес към научно-преподавателската активност, а по-нататъшните ни упоритости са свързани и с разкриването на Клиника по нефрология и хемодиализа в УМБАЛ “, показа доктор Мануелян.

Към екипа са привлечени и нови медицински сестри, само че по-голямата част от сестринския състав работи в отделението дълги години. Медицинската сестра прекарва най-вече време с машините и пациентите и е доста значимо да бъде опитна и добре подготвена.

Пациентите не крият задоволството си от смяната. Въпреки откриването на частни хемодиализи, те избират да останат тук.

„ За мен най-важни са лекарите. Тук има отлични експерти и аз съм удовлетворен от грижите им. Приеман съм неведнъж и в други отделения на болничното заведение, преимущество е, че тук всички експерти са на едно място и в случай че не се усещам добре, което се е случвало, незабавно ме съветват с други експерти “, показа 47-годишният Иван Петров от Бургас.

В момента Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас разполага с 29 поста. Машините за хемодиализа бяха актуализирани изцяло със средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването. Отделението реализира и превоз от и до дома на пациента, а в дните с неприятно време и труднопроходими пътища има опция пациентите да останат и да нощуват в болничното заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР