Нов документ доказва връзка на братя Бобокови с опасните отпадъци

...
Нов документ доказва връзка на братя Бобокови с опасните отпадъци
Коментари Харесай

Прокуратурата: Отпадъците край Червен бряг са предадени от „Монбат“ на дружество без инсталации за съхранение

Нов документ потвърждава връзка на братя Бобокови с рисковите боклуци край Червен бряг, оповестиха от прокуратурата, написа БГНЕС.

Във връзка с следствието, формирано за присъединяване в проведена незаконна група, по което са упрекнати А.Б., П.Б., някогашният зам. министър на околната среда и водите К. Ж. и други длъжностни лица, не престават да се правят следствени дейности, а точно оглед на местопрестъпление в град Червен бряг, околност „ Лъката “, в парцел,където бе намерено нерегламентирано предпазване на боклуци, за които в хода на следствието е открито, че са рискови такива.

Същите са били предадени за предпазване от сдружение от група „ Монбат “ на комерсиално сдружение, което не има нужните съоръжения и са били заровени в местността „ Лъката “.

Количеството, което е намерено, надвишава това, което беше оповестено досега. Очаква се общото количество рисков боклук, който не предстои на следващо преработване, да надвиши 180 тона.

В хода на дейностите по следствието са открити и конфискувани съпътстващи загробения товар документи с надпис „ Монбат-Сърбия “. Междувременно е открито, че част от този рисков боклук е бил заровен и в стопанство в с. Рупци, общ. Червен бряг, като количеството, открито там, е към 100 тона.

Предстои осъществяване на спомагателни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани рискови боклуци, имащи отношение към воденото досъдебно произвеждане в село Рупци, общ. Червен бряг, град Плевен и Кремиковци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР