Нов доклад, публикуван от Световната здравна организация (СЗО), гласи, че

...
Нов доклад, публикуван от Световната здравна организация (СЗО), гласи, че
Коментари Харесай

Доклад: Децата до 5-годишна възраст да не прекарват повече от час на ден пред екраните

Нов отчет, оповестен от Световната здравна организация (СЗО), гласи, че децата под 5-годишна възраст не би трябвало да прекарват повече от един час дневно пред на електронни екрани, до момента в който децата на възраст под една година не би трябвало да имат никакво взаимоотношение с тях, написа РИА Новости.

" Ранното детство е интервал на бързо развиване и време, когато моделите на фамилен метод на живот могат да бъдат приспособени, с цел да се покачат изгодите за здравето ", съобщи генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Аханом Гхебресиус в изказване от сряда.

СЗО не очерта отрицателните странични резултати, свързани с времето, прекарано пред екрана, само че означи, че по-голяма физическа интензивност (и по този метод по-малко време пред екрана) е належащо за цялостното богатство на децата.

Американската академия по педиатрия също не предлагат децата под 2-годишна възраст да стоят пред електронни устройства.

В допълнение, СЗО предлага деца на възраст м ежду една и четири години да имат най-малко три часа някаква форма на физическа интензивност всеки ден, до момента в който бебетата на възраст под една година също би трябвало да бъдат физически дейни няколко пъти дневно, изключително при пробуждане от сън.-->

Според СЗО, неналичието на физическа интензивност е рисков фактор за световната смъртност и способства за повишение на затлъстяването.

" Оценките от 2012 година демонстрират, че неспазването на актуалните рекомендации за физическа интензивност са причина за повече от 5 милиона смъртни случая в международен мащаб всяка година. Въпреки че знаем, че над 23% от възрастните и 80% от юношите не са задоволително физически дейни, сега няма сравними данни за по-малките деца ”, се споделя в отчета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР