Нов доклад, публикуван от Световната здравна организация (СЗО), гласи, че

...
Нов доклад, публикуван от Световната здравна организация (СЗО), гласи, че
Коментари Харесай

СЗО: 1 час на ден пред таблета или смартфона за дете под 5 години

Нов отчет, оповестен от Световната здравна организация (СЗО), гласи, че децата под 5-годишна възраст не би трябвало да прекарват повече от един час дневно пред на електронни екрани, до момента в който децата на възраст под една година не би трябвало да имат никакво взаимоотношение с тях, написа БГНЕС.
" Ранното детство е интервал на бързо развиване и време, когато моделите на фамилен метод на живот могат да бъдат приспособени, с цел да се покачат изгодите за здравето ", съобщи генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Аханом Гхебресиус.
СЗО не очерта отрицателните странични резултати, свързани с времето, прекарано пред на екрана, само че означи, че по-голяма физическа интензивност (и по този метод по-малко време пред екрана) е належащо за цялостното богатство на децата.
Американската академия по педиатрия също не предлагат децата под 2-годишна възраст да стоят пред електронни устройства.
В допълнение, СЗО предлага деца на възраст сред една и четири години да имат най-малко три часа някаква форма на физическа интензивност всеки ден, до момента в който бебетата на възраст под една година също би трябвало да бъдат физически дейни няколко пъти дневно, изключително при пробуждане от сън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР