Нов дневен център за подкрепа на деца с увреждания и

...
Нов дневен център за подкрепа на деца с увреждания и
Коментари Харесай

Нови социалени центрове за 814 271 лв. ще се разкрият в...


Нов дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии ще бъде построен по план в Хасково. Центърът е с потенциал от 90 деца, като за 30 от тях ще се оферират целодневни грижи, а останалите ще могат да разчитат на почасови услуги.

По плана на стойност 814 271 лева следва да бъде основано и ново преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст, както и да бъде уголемен потенциалът на съществуващия Център за социална поддръжка, чрез построяването на Център за незабавен банкет. Той ще се намира в един от блоковете с жилища за обществено слаби на ул. “ Георги Кирков “ и е с потенциал 8 души.

Основната цел е да се обезпечи подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура за даване на нов тип услуги в Община Хасково, които да заменят институционалния модел на грижата за децата с близка до фамилната среда в общността.

Към днешна дата след извършена социална поръчка към този момент е определен реализатор на строителните работи. Тече срокът за показване на плановете, като се чака първата копка за новите обществени центрове да бъде направена до началото на 2019 година.

Срокът за осъществяване на плана е 24 месеца, като започва на 30 януари 2018 година и би трябвало да завърши на 30 януари 2020 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР