Нов държавен орган поема снабдяването с питейна вода. Правителството реши

...
Нов държавен орган поема снабдяването с питейна вода. Правителството реши
Коментари Харесай

Нов държавен орган поема снабдяването с питейна вода

Нов държавен орган поема снабдяването с питейна вода. Правителството реши на днешното си съвещание в районното министерство да бъде основан народен способен орган по мрежова и осведомителна сигурност за бранш „ Доставка и доставяне с питейна вода “. За тази цел бяха признати изменение и допълнение на Устройствения устав на министерството.

Целта е застраховане на отговорностите за установяване на административните структури, към които се основават национални способени органи по мрежова и осведомителна сигурност, както и за приемане на Методика за установяване на оператори на основни услуги в сходство с условията на Закона за киберсигурност.

С оглед осъществяване на новите функционалности и отговорности се уголемяват функционалностите на дирекция „ Информационно обслужване и системи за сигурност “ в районното министерство. Тя ще извършва функционалностите на народен способен орган по мрежова и осведомителна сигурност за бранш „ Доставка и доставяне с питейна вода “ и на секторен екип за реагиране при произшествия с компютърната сигурност за бранша. Експертите ще правят действия по планиране, създаване, внедряване и употреба на системи за сигурност от компетентността на министъра на районното развиване и благоустройството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР