Нов дълг от 12-15 млрд. леваДва варианта разработват във финансовото

...
Нов дълг от 12-15 млрд. леваДва варианта разработват във финансовото
Коментари Харесай

Без нови политики в бюджета за 2023 година

Нов дълг от 12-15 милиарда лв.
Два разновидността създават във финансовото министерство

В Министерството на финансите сега се създават 2 разновидността на проектобюджет за 2023 година Единият вид ще бъде базов, който ще отразява всички неща, включени в бюджета за 2022 година и няма да има нови политики в бюджета за 2023 година, съобщи някогашният финансов министър и определен за депутат от ГЕРБ Кирил Ананиев.

Другият вид е, на който аз персонално съм последовател, да се направи удължение на действието на бюджета за 2022 година до момента в който бъде определено ново държавно управление, уточни Кирил Ананиев и даде висока оценка за работата на настоящия длъжностен министър на финансите Росица Велкова, с която е работил дълго време в министерството на финансите. Ананиев се базира на данните на Министерството на финансите, съгласно които прогнозата е за 6,8% недостиг през идната година или 11 милиарда лв.. Трябва да се тегли дълг от 15 милиарда лв., сподели Ананиев.

Една от слабостите на бюджета за тази година е, че е формиран без управническа стратегия, съобщи още Кирил Ананиев и показа, че за себе си настоящия бюджет го е нарекъл “Бюджет на Асен Василев ”. Убеден е, че може този недостиг да е по-малък - при тази конструкция на бюджета до 5,5%, което значи 9 милиарда лв., а не 11 милиарда освен това състояние. Намалението на разноските на база предстоящо осъществяване е 2 милиарда лв.. Така държавният дълг може да падне на 12 милиарда лв., разяснява Кирил Ананиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР