Нов член на Конгреса на САЩ беше хванат в серия

...
Нов член на Конгреса на САЩ беше хванат в серия
Коментари Харесай

Хванаха конгресмен от САЩ в серия лъжи


Нов член на Конгреса на Съединени американски щати беше заловен в серия от неистини в автобиографията си. Джордж Сантос съставлява регионът Насау в Ню Йорк сити, а натискът против него да подаде оставка се усилва, откакто се оказа, че е измислил данните за образованието си и за предходните си работни места.

През ноември републиканецът Джордж Сантос победи на изборите демократа Робърт Цирерман с едвам 7.5% преднина. Победата му бързо беше помрачена от информации в медиите, че изобщо не е индивидът, за който се показва пред гласоподавателите, а автобиографията му е измислена.  Самият Сантос също си призна, че е фалшифицирал елементи от автобиографията си.

В документите му е записано, че има приключено обучение в университета на Ню Йорк и колежа Барух, макар че нито една от двете институции няма данни в книгите си той да е учил там. Сантос твърди още, че е работил в огромните банки Голдман Сакс и Ситигруп. Справка с двете финансови институции демонстрира, че това също не е правилно.

Джордж Сантос твърди, че родителите на майка му са от еврейски генезис и фамилията му е избягало от Съветска Украйна и Белгия от Холокоста по време на Втората международна война. Всъщност, фамилията му е от Бразилия. В изявление за радио WABC споделя: „ Всъщност, в никакъв случай не съм твърдял, че съм евреин. Аз съм католик. Но тъй като разбрах, че фамилията на майка ми е от еврейски генезис, споделих „ евреин “, разяснява политикът. Сантос е употребявал и подправено еврейско име – Антони Забровски, с цел да събира благотворително пари за организация за протекция на животните. Тя обаче по този начин и не е получила нищо.

Новоизбраният конгресмен също е декларирал, че татко му е афро-американец от анголски генезис. Американските медии обаче не откриват доказателства за това изказване. Джордж приказва с почитание за майка си и написа, че тя е „ първата жена – изпълнителен шеф на огромна финансова институция, оживяла при атентатите на 11-и септември “. През юли 2021 година, той написа в Twitter, че „ 11-и септември е лишил живота на майка му “.

През октомври 2021 година декларира, че е попаднала в облака от пепел и пушек и в никакъв случай не се е излекувала. А през декември 2022 година, версията е, че и двамата му родители са починали при атентатите. В действителния живот майката на Джордж Сантос е болногледачка в Бразилия и съгласно приятелите му тя не приказва британски, пишат американските вестници.

Конгресменът е изфабрикувал и образованието си – той твърди, че има бакалавърска степен по финанси и стопанска система от колежа Барух и е от 1% студенти с най-голям триумф. По време на „ образованието “ си обаче действително е бил в Бразилия. Твърди, че е бил и звезда във волейболния тим на колежа и че има магистърска степен по бизнес от университета в Ню Йорк. През декември предходната година Сантос декларира пред вестник „ Ню Йорк Поуст “: „ Не съм приключил никое висше образователно заведение. Притеснявам се и скърбя, че разкрасих биографията си “. Освен волейболна звезда, Сантос бил работил и като умел финансист и вложител на Уолстрийт, в Ситигруп и Голдман Сакс, само че нито една от двете институции няма данни за подобен чиновник.

В изявление през 2020 година Джордж Сантос сподели, че има мозъчен израстък и че се е подложил на лъчелечение за това. Може би е бил оздравял, тъй като към декември 2022 година не загатва повече за заболяването си.

Сантос назовава украинското държавно управление " тоталитарен режим ". По отношение на Донецк и Луганск той сподели, че Украйна „ приветства руснаците в техните провинции “ и че украинците на изток „ се усещат повече руснаци, в сравнение с украинци “.

През февруари 2022 година Джордж написа в Twitter, че Джо Байдън е подготвен да стартира война в Източна Европа. По време на тези изказвания се оказва, по данни на американските медии, че е получил подаяние от 32 800 $ от Columbus Nova, благосъстоятелност на Андрю Интратер, братовчед на съветския олигарх Виктор Векселберг.

Сега губернаторът на щата Ню Йорк ще има 10 дни, с цел да дефинира датата на нови избори, на които да бъде сменен Сантос, в случай че въпреки всичко реши да подаде оставка. Много е евентуално на новия избор да бъде определен демократ, което ще свие болшинството на Републиканците от 4 на 3.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР