Нов черен рекорд в Русия, при това втори ден подред

...
Нов черен рекорд в Русия, при това втори ден подред
Коментари Харесай

COVID-19 в Русия: Нов черен рекорд, в регионалните болници приемат пациенти в коридора

Нов черен връх в Русия, освен това втори ден поред – в страната за последното денонощие от COVID-19 са умряли 346 души. За предходното денонощие съветските управляващи регистрираха 320 съдбовни случая на инфектирани с вируса.

От началото на пандемията до момента хората, които не са съумели да го преборят, са 26 935 души. Изчислява се, че процентът на умрелите инфектирани е 1,72%.

Най-много съдбовни случаи за денонощието има в Москва – 75, по-късно в Санкт Петербург – 57, 17 в Ростовска област и по 12 случая в областите Московска, Костромска и Удмуртия, оповестява ТАСС.

Само в Москва през днешния ден са регистрирани 3670 нови случая. Активните случаи са 356 740. Расте броят на оздравелите, като за 24 часа са регистрирани 12 361 случая. Общият брой на излекуваните до момента е 1 171 301 души.

По данни на съветския щаб 74,9% от инфектираните към този момент са оздравели.

Междувременно обаче се задълбочава здравната рецесия в страната. Във вторник медии в Русия демонстрираха любителски фрагменти от лечебни заведения в районите, където поради неналичието тук-там, пациентите с Коронавирус са поставени на кушетки в коридорите.

Паралелно с това в действие влязоха по-строги ограничения за ограничение на разпространяването на болестта, в това число и наложителното носене на маски тук-там, където има скупчване на хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР