Нов буферен паркинг със 193 паркоместа ще заработи в средата

...
Нов буферен паркинг със 193 паркоместа ще заработи в средата
Коментари Харесай

Изграждат буферен паркинг със 193 места на метростанция „Стадион Васил Левски“

Нов буферен паркинг със 193 паркоместа ще проработи в средата на август тази година на метростанция „ Стадион Васил Левски “ в центъра на София. Довършителните работи по паркинга ще започват от началото на февруари. Това заяви изпълнителният шеф на Център за градска подвижност (ЦГМ) Християн Петров.

Центърът за градска подвижност, който към този момент стопанисва буферните паркинги, разгласи социална поръчка за дотъкмяване на оборудването, тъй че то да стартира да се употребява от жителите. В рамките на 6 месеца компания „ Калистратов груп “ ООД ще ремонтира обекта. Той ще стане наличен в средата на август. Подземният паркинг ще предлага и услугата "Паркирай и пътувай ", която съставлява комбиниране на използването на персонално транспортно средство и гратис паркиране против прилагане на метрото.

В програмата за тази година е планувано да се ремонтират още два паркинга – подземният до Централна гара, който има 73 паркоместа, както и един надземен в регион „ Надежда “.

ЦГМ стопанисва 10 публични надземни паркинга и 4 подземни буферни паркинги. Буферните паркинги са на метростанция „ Джеймс Баучер” ( 577 паркоместа), на метростанция „ Цариградско шосе” (1253 места) и два на метростанция „ Бели Дунав “(съответно с 349 места и 118 места за паркиране). В работни дни заетостта им е друга, само че постоянно стига и до 100 %.

Другите два буферни паркинги за доизграждане, предоставени с контракт от Столична община на Центъра за градска подвижност, са този на бул.”Сливница” (МС 1) в регион „ Люлин” с 262 паркоместа и на „ Централна гара” (МС 6) със 73 паркоместа. За тях процедурите предстоят.

Доизграждането и стопанисването на буферните паркинги, които оферират услугата „ Паркирай и пътувай “ са част от цялостната политика на ЦГМ и Столичната община за поощряване на потреблението на публичния превоз. Половината от приходите от почасовото платено паркиране, които за м.г. са към 26 млн.лв., се влагат в възстановяване на изискванията за паркиране в града. Това са действия като разширението на зоната, в новите „ паяци “, съоръжение за екипите по надзор. Близо 2 млн. лева все още са разпределени за ремонт на тротоари в границите на зоната, активност, която ЦГМ към този момент получи правото да извършва. Останалата половина от приходите от тази активност се влага в осъществяването на транспортната задача, т.е. в покриване на разноските по транспорта на пасажерите в публичния превоз.

В програмата на ЦГМ за възобновяване на тротоарни настилки, която е обезпечена с 2 млн. лв., все още е възобновен тротоарът на ул. „ Странджа “ сред булевардите „ Т. Александров “ и „ Ал. Стамболийски “ (от към НОИ). Там следва слагането на фуга и антипаркинг колчета. На други два тротоара е стартирана работа – на ул. „ Братя Миладинови “ и на „ Лайош Кошут “. Предстои ремонт по тротоарните настилки на ул. „ Самуил “, ул. „ Лозенец “, ул. „ Княз Борис Първи “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР