Нов бисер от председателя на парламента Цвета Караянчева. При посещението

Нов бисер от председателя на парламента Цвета Караянчева. При посещението ...

Караянчева: Който не харесва управлението, да ходи пеша.


Нов бисер от председателя на парламента Цвета Караянчева. При посещението си в Лом днес тя посъветна тези, които не харесват управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов, да не използват магистралите, а да ходят пеша.

В Лом Караянчева бе на среща с актива на ГЕРБ и държа реч, в която основно имаше каране към противниците на управлението и изтъкване на „успехите“ на кабинета.

"Ми инфраструктурата, която се прави?! Щот някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: „Ама те не стават“. Що не ги направихте вие, като не стават. Що не ги направиха, а сега критикуват. Метрото – отиват протестират срещу лошия Бойко, качва се на метрото и се прибира вкъщи. Хо̀ди пеша, бе! Хо̀ди пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни!", разсъждаваше председателят на Народното събрание.

Караянчева не пропусна да нападне и лидера на „Да, България“ Христо Иванов.

"Той не ходи по селата, защото било под тяхното ниво, защото там пък няма интернет. Там няма как да се качиш на лайфа и да пускаш, нали лафове и три приказки. И да се бориш. Тя таз борба по фейсбука е най-силната борба. Мога да го закарам поне във сто села в Кърджали, дето няма интернет", бяха точните й думи.

Президентът Румен Радев също не остана пощаден. На друга среща с гербери в Берковица Караянчева заяви:"Един от лидерите на протеста – президентът Радев, отдавна не е обединител на нацията, а разединител. Непрекъснатите му нападки и деструктивно говорене само настройват гражданите едни срещу други на базата на политическите им възгледи. Спомнете си онова „мутри, вън“. Кой е мутра? Над 1 млн. български граждани, подкрепили ГЕРБ на последните избори? Нашите приятели, нашите семейства?“.

И продължи: „Спомням си как премиерът в началото на пандемията подаде ръка на Радев, но за политическия играч това не бе удобно. Продължаваме да се питаме защо той не направи своя собствена партия, да се яви на избори и ако хората му гласуват доверие – да управлява. Сега оставаме с впечатлението, че иска да влезе във властта през задния вход – служебен кабинет. Дори вече съобщи, че е готов с неговия състав“.

Пред партийната структура Цвета Караянчева подчерта, че докато представителите на ГЕРБ са сред хората, разказват им за направеното и изслушват проблемите им – партията ще е първа политическа сила. „Вижте градовете, вижте селата. Те са преобразени. Без значение какво ще кажат нашите опоненти – направеното остава“, завърши председателят на Народното събрание.

 

Източник: duma.bg