Нов автомобил може да замърсява повече от 20-годишни коли на

...
Нов автомобил може да замърсява повече от 20-годишни коли на
Коментари Харесай

Екоминистърът: Нова кола може да замърсява повече от 20-годишна на газ

" Нов автомобил може да замърсява повече от 20-годишни коли на газ, в случай че имат щета в мотора или различен сериозен проблем. Екостикерите не вземат решение казуса. Обективният фактор не е годината на произвеждане. Необходимо е да има действителни замервания на замърсяването ".

Това сподели министърът на околната среда и водите Борислав Сандов в предаването " 120 минути " в ефира на Би Ти Ви. Той бе безапелационен, че би трябвало да бъдат подтиквани новите коли и тези, които замърсяват по-малко.

Екоминистърът разгласи пред водещия Златимир Йочев, че е предложил основаване на координационен екип за непрекъснат мониторинг на равнищата на язовирите.

" България доста неприятно ръководи своите води. Средно губим 60% вода по трасето. Накрая плащаме ние. Над 10 години даваме пари на ВиК сдруженията и общините, с цел да се оправят с проблемите. Започвам да си мисля, че би трябвало доста сериозна смяна на всички етажи по-надолу. Колкото повече пари, толкоз повече поправки, колкото повече поправки, толкоз повече чиновници. Колкото повече чиновници, толкоз по-добре за хората, които ги назначават ", сподели още екоминистърът.

Той разкри също, че Топлоелектрическа централа " Брикел " не е плащала за вода от 2014 година. " Държавата си е затваряла очите ", съобщи Сандов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР