Нов археологически комплекс Долината на тракийските царе“ се открива днес

...
Нов археологически комплекс Долината на тракийските царе“ се открива днес
Коментари Харесай

Къде в гр. Шипка ще можем да се разходим из тракийските селища и култура?

Нов археологически комплекс „ Долината на тракийските царе “ се открива през днешния ден в град Шипка и ще показва античния град Севтополис.

Освен откритите глобници на територията на община Казанлък от през днешния ден поданици и гости имат опция да видят от близко макет на тракийски селища, на античната столица Севтополис, достоверна тронна зала на цар Севт  и да научат повече за тракийските просвета и завещание. 

Снимка: bTV

Те към този момент имат пояснение за открити артефакти, които преди са били с неразбираеми предопределение

В тронната зала са ситуирани макети на най-значимите находки от долината, измежду които са бронзовата глава на владетеля, златен венец и 4 восъчни фигури, които изобразяват хора от другите прослойки в обществото.

Снимка: bTV

Идеята за плана е както на локалната община, по този начин и на известният български археолог Николай Овчаров.

895-те рисунки са били открити от аржентински и чилийски археолози

„ Смея да настоявам, че тук сме достигнали до оптималното, което знае историческата просвета на този стадий “, споделя проф. Овчаров.

Снимка: bTV

„ 3D визуализацията на очилата, които описват за траките, комплексът, в който могат да се облекат облеклата, да се създадат персонални мемоари, събития в атракциона, тук може с колело да се обиколят всички гробници, с балон с въздух да се видят от горната страна “, споделя кметицата на град Казанлък, Галина Стоянова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР