Нов апел за помощ за Вечие Хюсеинова Реджебова от Балчик

...
Нов апел за помощ за Вечие Хюсеинова Реджебова от Балчик
Коментари Харесай

Жена от Балчик лежи и плаче от адска болка, има само пенсия от 260 лева

Нов зов за помощ за Вечие Хюсеинова Реджебова от Балчик насочиха хората, заели се да й оказват помощ в борбата с подло заболяване.

Вечие е на 55 и живее сама. През 2001 година лекарите я диагностицират с Ревматоиден артрит с висока възпалителна интензивност, който води до съществени и хронични ставни възпаления. Резултатът от тях е прогресивно разрушение на ставните кости и околоставните тъкани (артроза).

С напредването на заболяването на Вечие ѝ е съвсем невероятно да се движи – мускулите ѝ последователно атрофират и всеки ден е по-болезнен от предния.

Болките в ставите са мощни и постоянно докарват дамата до сълзи, като голяма част от денонощието тя прекарва обездвижена в легнало състояние. При Вечие най-тежко наранени са двете коленни стави, като резултатите от последните проучвания демонстрират напреднала артроза и на двете колена.

Средствата, с които дамата живее, са от пенсията ѝ – 260 лв. на месец. За ежедневни потребности ѝ оказват помощ положителни хора, другари и съседи. Родителите на Вечие и нейната сестра (единствените ѝ близки), за жалост, към този момент не са измежду нас.

През последните две години дамата получи помощ от хора от цялата страна. Това бяха 2 години, цялостни с доста болежка. Най-съкровеното предпочитание на Вечие беше за интервенции за слагане на изкуственаи колянни стави, защото коленете са най-сериозно изумени от артрита. Но това не беше допустимо до скоро, защото ниският й имунитет и влошеното общо положение създаваха огромен риск при интервенция.

След доста страдания и болежка обаче това предпочитание е на път да се сбъдне. Първата интервенция на едното коляно е направена на 28 януари. Оказа се обаче, че парите, събрани в акцията, не стигат за заплащането на ставата.

Това е по този начин, тъй като преди няколко месеца се е наложило да се закупи скъпоструващо лекарство на стойност 1600 лева, точно с вярата имунните й сили да се покачат и да стане годна за интервенциите. В момента уредниците на акцията разполагат с малко под половината сума – 500 евро, като са нужни още 700 евро.

Дарение може да се направи на страницата на акцията: https://bg.helpkarma.com/…/shans-za-vech…/dashboard/preview…

Нека помогнем на Вечие да продължи по пътя на вярата за живот с придвижване и живот без болежка. Вечие мечтае да събере нужните средства за интервенциите, с цел да може още веднъж да върви без болежка и да заживее по-активно, приканват уредниците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР