Нов антирекорд с коронавируса у нас. 188 новозаразени за последното

...
Нов антирекорд с коронавируса у нас. 188 новозаразени за последното
Коментари Харесай

188 заразени с COVID-19 за денонощие, премиерът не иска нови ограничения

Нов антирекорд с ковид у нас. 188 новозаразени за последното денонощие. Вчера здравният министър разгласи, че при над 200 инфектирани дневно могат да бъдат върнати част от рестриктивните ограничения.

Премиерът Борисов акцентира през днешния ден, че не желае нови ограничавания и би трябвало да се научим да живеем и работим с вируса към нас. Страната ни се приближава до поставения предел от 200 новозаразени дневно от здравния министър за стягане на ограниченията.

Днес са регистрирани 188 нови случая, при направени съвсем 3500 PCR теста. С това общия брой на инфектираните у нас към този момент е 6102-ма. Активните случаи са към половината. През денонощието са оздравели 37, умряли са 4-ма души.
Отново връх: 188 нови случая на COVID-19 През последните 24 часа са умряли 4-ма души
Премиерът Бойко Борисов остава изрично срещу стягането на ограниченията.

Според премиера възможни нови ограничавания ще имат отрицателен резултат върху стопанската система ни. Изявлението е ден откакто здравният министър загатна за стягане на ограниченията при над 200 инфектирани дневно.

„ Това е най-лесно да затваряме, сложното е да се научим да живееме, че този вирус е сред нас и би трябвало да се научим да се пазиме, само че не би трябвало да стопираме да работиме, да живееме. Няма да устоят обществените,финансовите системи, в случай че месеци наред се върви 60/40, 80/20 и да няма доходи, тогава ще се разпадне държавността, като няма пари за пенсии, за заплати, за главните браншове “, съобщи министър председателят Борисов.
Борисов: Най-лесно е да затворим всичко, само че не е вярно Според премиера най-тежката рецесия ще пристигна в края на тази или началото на идната година
Според премиера неналичието на дисциплинираност е проблем на хората, а не на управляващите:

„ Ако е със заповед и е фашизъм, съгласни сме. Ако би трябвало сами да си го изпълняваме, тогава ние е комплицирано. На кого не му е ясно, че би трябвало да съблюдава два метра отдалеченост и че непрестанно би трябвало да се дезинфекцира. Молбата ми е да покажем, че демокрацията не е единствено права, а и отговорности “, добави Борисов.

По-рано денем в студиото на Тази заран по bTV, някогашният здравен министър Петър Москов подлага на критика, че страната няма ясна тактика и проект за справяне с рецесията.

„ Хора се карат с други хора на тематика – има ли ограничения, няма ли ограничения, има ли вирус, няма ли. Конспирации. За страдание, моят извод след всички, аз бях уверен, че една смислена страна би трябвало да има явен проект, какви са параметрите, какви са хоризонтите, какви са упованията и какво се изисква от тях. Такова нещо не се е случило “, съобщи някогашният здравен министър Петър Москов.
Москов: Държавата няма ясна тактика за справяне с COVID-19 В момента страната продължава да се движи по проекта за гладко прекосяване през тази зараза, само че това може да се окаже неправилно, счита някогашният здравен министър
„ Сутринта слушах Москов, той не запомнил, че бил министър три години близо, да имало заповед “, разяснява министър председателят.

Във " Facebook " Москов отговори, че не е не запомнил, че е бил министър и поради това желае ясна тактика.

Според премиера ще усетим икономическата рецесия от ковид най-силно в края на годината.

Двама наши сънародници, отишли на отмора на гръцкия остров Тасос, са дали позитивни резултати за ковид, оповестиха за bTV от консулството ни в Солун.

С COVID-19 са и още двама сръбски туристи. Всички са сложени под карантина в хотел на острова. Установени са след направени PCR проби на границата при влизане в Гърция.
COVID-19 на Тасос: Гръцките медии оповестяват за инфектирани български и сръбски туристи Гръцките управляващи оповестяват и за други случаи на COVID-19, импортирани от чужбина
Междувременно през днешния ден австрийските управляващи предизвестиха своите жители да не пътуват до България, Румъния и Молдова, поради увеличаващия се брой на инфектирани с COVID-19, оповестява Ройтерс. Всички идващи от трите страни в Австрия, ще бъдат сложени под 14 дневна карантина.
Австрийските управляващи: Не пътувайте до България Всички идващи от страната ни подлежат на 14-дневна карантина
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР