Нов антиправителствен протест започва за поредна вечер в Букурещ, предаде

...
Нов антиправителствен протест започва за поредна вечер в Букурещ, предаде
Коментари Харесай

Нов антиправителствен протест в Букурещ

Нов антиправителствен митинг стартира за поредна вечер в Букурещ, съобщи.

Първата проява в петък против корупцията и правосъдните и наказателни закони, с искане за оставка на държавното управление, събра в столицата 100 хиляди души, доста от тях пристигнали особено от чужбина. Намесата на полицията със сълзотворен газ и водни оръдия приключи със стотици ранени. Вторият митинг нощес мина спокойно, с към 40 хиляди участници.

Протестиращите в Румъния против държавното управление дават обещание да не се откажат, до момента в който не реализиран смяна. И във втората нощ на демонстрации в Букурещ и други градове, те повториха настояванията си.

Лидерът на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня назова митинга „атака против конституционния ред в страната, която е недопустима“. И дефинира като рискови изявленията на президента Йоханис, който осъди намесата на жандармерията в петък вечер, когато пострадаха близо 400 души.

Полицията отбрани дейностите си, до момента в който доста стачкуващи настояват, че против тях е употребена мощ без причина и без да са провокирали униформените.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР