Нов анализ на древни фосили навежда на мисълта, че сложният

...
Нов анализ на древни фосили навежда на мисълта, че сложният
Коментари Харесай

Многоклетъчният живот на сушата се е появил по-рано, отколкото се смяташе досега

Нов разбор на антични фосили навежда на мисълта, че комплицираният многоклетъчен живот на сушата се е появил по-рано, в сравнение с се предполагаше до момента, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Фосилизирани следи са уловени като в сандвич сред антични седименти - депозити южноавстралийски пясъчник, които датират отпреди 542-635 милиона години, т.е. от едиакарския интервал.

"Тези едиакарски организми са измежду загадките в събраните данни за фосили - съобщи Грег Реталак, шеф на Природонаучния музей към университета на Орегон.

"Дали става въпрос за червеи, медузи, морски пера, амеби или водорасли? Трудни са за систематизиране, само че от дълго време са считани за морски организми. "

Като употребявали усъвършенствани принадлежности, учените изследвали отначало пластовете седименти. Анализът им демонстрира, че пластовете са се формирали в резултат на провокирана от ветрове ерозия.

"Подобни пластове през днешния ден се виждат в планинската верига Флиндърс Рейнджис в Южна Австралия и в едиакарски скали в южната част на Намибия ", разясни Реталак.

Ако пластовете седименти фактически са депозити на сушата, това свидетелства, че организмите, уловени като в капан в редуващи се един над различен пластове, са живели на сушата, означиха учените.

Резултатите от проучването са оповестени в Sedimentary Geology.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР