Нотингам Форест постигна първата си победа във Висшата лига през

...
Нотингам Форест постигна първата си победа във Висшата лига през
Коментари Харесай

Нотингам с първа победа във Висшата лига след 23 години

Нотингам Форест реализира първата си победа във Висшата лига през 21-и век. Двукратният европейски клубен първенец надделя Уест Хем с 1:0 в мач от втория кръг от елита на Англия.

Двубоят в Нотингам бе същинско представление, в което имаше няколко анулирани гола, няколко греди и още куп положения, които държаха почитателите на тръни до последно. В воин за отбора на Стив Купър се трансформира вратарят Дийн Хендерсън, който избави доста удари към вратата си, в това число хвана и дузпа на Деклан Райс.

Единственото попадение в срещата пък бе дело на новото попълнение Тайво Авоний. По този метод Нотингам към този момент има 3 точки в актива си на 10-о място във краткотрайното класиране. Уест Хем, от своя страна, остава без точки и е на 19-о място в таблицата.

Двубоят на „ Сити Граунд “ бе изпълнен с положения от началото до края. Още в 8-ата минута гостите имаха страховит късмет за гол. Арън Кресуел извърши добре директен свободен удар, само че топката профуча на сантиметри над вратата.

Пет минути по-късно Неко Уилямс откри Тайво Авоний в наказателното поле на Уест Хем и някогашният нападател на Унион Берлин стреля с глава, само че неопределено.

Уест Хем отговори с две положителни положения. Първо Саид Бенрама стреля от границата на наказателното поле, само че Дийн Хендерсън избави без проблем. След това Томаш Соучек надскочи бранителите в алено и стреля с глава, само че още веднъж някогашният вратар на Манчестър Юнайтед се намеси съвършено.

В 42-ата минута Неко Уилямс стреля от близко, само че доста безконтролно и Лукаш Фабиански избави.

При ответната офанзива топката стигна до Деклан Райс, който съумя да промуши топката сред бранителите на Форест към Бенрама. Алжирецът си спря топката и с прекрасен свършек с десния крайник я прати в мрежата на домакините. Съдията Робърт Джоунс обаче отиде да преразгледа гола с ВАР и видя, че Бенрама е зад отбраната, което докара до анулация на попадението.

Във втората минута на добавеното време, обаче, Нотингам поведе. Хари Тофоло направи страховит пробив от лявото крило в наказателното поле. Последва пас към Джеси Лингард, който бе на десетина метра от вратата на Фабиански. Той стреля, само че едва. За шанс на домакините топката рикошира в Бен Джонсън и стигна до Тайво Авоний, който с коляно я довкара в мрежата.

Второто полувреме стартира с прекрасен късмет за отбора на Дейвид Мойс. Пабло Форналс стреля доста мощно от границата на наказателното поле, само че топката уцели гредата.

В 54-ата минута гол на Бренан Джонсън не бе зачетен, защото нападателят на Нотингам се намираше в засада. Четири минути по-късно Лукаш Фабиански трябваше да спясава удар с глава на Муса Ниакате.

След час игра Бенрама стреля прелестно от директен свободен удар, само че топката уцели гредата.

В 63-ата минута Соучек стреля към вратата на Нотингам. Кълбото обаче срещна ръката на Скот Маккена по пътя си към мрежата и след преразглеждане с ВАР бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Деклан Райс, който стреля в долния десен ъгъл, само че хендерсън се хвърли и улови топката.

Три минути по-късно Ниакате пропусна да реши мача. Той стреля от близко след центриране, само че топката мина около левия непряк дирек.

В идващите минути хората на Дейвид Мойс притиснаха своя противник, до момента в който домакините разчитаха на контраатаки. Колкото и старания да полжиха „ чуковете “, те не доведоха до нищо и по този начин Нотингам реализира първи триумф в най-високото равнище на британския футбол през този век, а лондончани остават без нито една точка след два мача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР