Нотингам Форест поднесе изненадата на Боксинг Дей и обърна Нюкасъл

...
Нотингам Форест поднесе изненадата на Боксинг Дей и обърна Нюкасъл
Коментари Харесай

Нотингам шокира Нюкасъл, бивша „сврака“ с отчете с хеттрик

Нотингам Форест сервира изненадата на Боксинг Дей и обърна Нюкасъл Юнайтед като посетител за победа с 3:1. Големият воин в северна Англия за гостите бе някогашният нападател на „ свраките “ - Крис Ууд, който наниза хеттрик на остарелия си тим в следобеда на празничната стратегия.

Нюкасъл излезе напред в резултата след гол от дузпа на Александър Исак, само че след това пристигнаха трите попадения на британския таран, които спомогнаха на Нуно Ешпирито Санто да запише първа победа след назначението му като управител на Форест.

Победата прати Нотингам на 16-ото място, като отборът към този момент има 17 точки в своя актив. Нюкасъл пък остана седми с 29 точки и към този момент е на седем зад бленуваното място в Топ 4.

Това е втори мач за треньора Нуно Ешпирито Санто отпред на Нотингам, откакто клубът го назначи преди броени часове. Нюкасъл стартира по-дейно в дуела и приложи напън по отношение на своя конкурент, а първият шанст пристигна пред Люис Майли в петата минута, само че той стреля неопределено.

Натискът на " свраките " се засилваше от ден на ден и повече, а в 20-ата минута Люис Майли даде извеждащ пас в наказателното поле на Нотингам за Александър Исак. Шведският нападател овладя и се обърна, а Ола Айна го препъна, след което беше елементарно за рефера да уточни бялата точка за домакините. Зад топката застана точно Исак, който стреля тъкмо и откри, въпреки Мат Търнър да имаше късмет да отрази изстрела на скандинавеца.

Минута по-късно Нотингам можеше да върне пасива си, само че ударът на Антъни Еланга беше неакуратен. Противно на упованията, Нотингам Форест изравни резултата в добавеното време на първата част. Морган Гибс-Уайт напредна през средата и пусна вдясно за Антъни Еланга. Той даде паралелен пас за Крис Ууд, а Фабиан Шер не се намеси добре и от близко някогашният нападател на Нюкасъл шокира домакините - 1:1.

Осем след подновяването Нотингам обърна тотално развоя на срещата и героят още веднъж беше Крис Ууд. Нападателят нахлу отляво в наказателното поле на " джордитата " и подмина с лекост Дан Бърн, след което трансферира Мартин Дубравка за 2:1.

След час игра гостите вкараха и трети гол и още веднъж прецизен беше Крис Ууд. Мурийо достави дълъг пас зад тила на защитата на Нюкасъл за Крис Ууд, а Киърън Трипиър покри засадата. Нападателят напредна с топка в крайници и финтира Дубравка, след което оформи свояхеттрик за 3:1.

В 73-ата минута домакините бяха покрай това да вкарат втори гол в срещата, като Исак стреля, само че Мат Търнър отрази. Топката отиде у Антъни Гордън, който също стреля, само че защитник на Нотингам с рамо блокира удара на Нюкасъл. До края на срещата Нюкасъл контролираше повече топката, само че не тормози изключително Мат Търнър и трите точки отидоха към Нотингам.

FT / НЮКАСЪЛ - НОТИНГАМ 1:3

1:0 Исак 23'-дузпа, 1:1 Ууд 45+', 1:2 Ууд 53', 1:3 Ууд 60'

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР