Нотариуси искат законови промени, с които да се ограничат имотните

...
Нотариуси искат законови промени, с които да се ограничат имотните
Коментари Харесай

Нотариусите искат спешни мерки, след като измамници отнеха жилище на 10-годишно сираче

Нотариуси желаят законови промени, с които да се лимитират имотните измами. Поводът е следствие на Нова телевизия, в което беше показано по какъв начин с подправено наследство измамници са лишили апартамент на 10-годишно сираче.

Според ръководителя на дисциплинарната комисия към Нотариалната камара Димитър Танев в този момент всеки може да напише наследство от непознато име, а законът не обезпечава задоволителен механизъм, по който измамата да бъде открита при нотариуса. Затова били нужни нови правила.

"В съответния случай имаме формирано самолично наследство, което е подадено при нотариус. Всяко лице може да го напише и, откакто почине лицето, някой да го занесе ", изясни той.

По думите му нотариусът не може да прави експертизи по отношение на достоверността на смъртния акт. Той добави, че според Закона за завещание наследството може да бъде подадено в запечатан плик и нотариусът не знае какво има вътре.

Измамата е осъществена, откакто 10-годишното момиченце получава в завещание имущество за милиони - четири жилището в София - един на морето, земи в Бистрица и магазини.

"Дядото, по специалност доктор-травматолог, притежаваше доста парцели, които след това тя наследи - жилища в София и в провинцията ", сподели лелята на детето Елеонора Савова, която в този момент е аставник на дребната Александра.

Достъп до нотариалните актове на жилището имала единствено една жена, която в миналото се грижила за десетгодишното момиче и за богатия й дядо преди да почине. Така един от тях изчезва и едно от жилищата е продадено, а след това и препродадено.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР