Нотариус Весела Ивчева, един от героите във филма на Антикорупционния

...
Нотариус Весела Ивчева, един от героите във филма на Антикорупционния
Коментари Харесай

Нотариус от „Осемте джуджета“ валидира скандални сделки за „Дунарит“ и „Полиграфията“ свързани с Делян Пеевски /документи/

Нотариус Весела Ивчева, един от героите във кино лентата на Антикорупционния фонд „ Осемте джуджета “, се оказа длъжностното лице, чиито автограф стои върху документи от други скандални покупко-продажби. Общото в тях е сянката на корпулентния депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Мистериите към трансферираните акции и цесиите за военния цех „ Дунарит “, в които деен участник е офшорката „ Виафот “, зад която пък се оказа, че стои юристът на Пеевски Александър Ангелов, носят печата и подписа точно на Ивчева. Продажбата на друга офшорка на емблематичната за столицата постройка на Полиграфическият комбинат, където се настанява " Благоевград-БТ ", също се случва с нейния автограф.

„ Господин Златанов, ще подписвате ли? Ако не, да си тръгваме? “

С тези думи нотариус Весела Ивчева подканва предприемача Илия Златанов – рекетирания предприемач в „ Осемте джуджета “ да не се бави с подписването на документите, с които би трябвало да трансферира бизнеса си на Петър Петров –Еврото и брачната половинка му Любена. Срещата е в Правителствена болница, където Златанов е заведен, тъй като едвам откакто подпише всичко на сина му да бъде направена хемодиализа и ще му бъде оказана незабавната здравна помощ, от която се нуждае. Към момента на случката младият мъж е с гърчове, само че е оставен по този начин. Срещата, по думите на Златанов, е в лекарски кабинет. Според нотариус Ивчева, това е честа процедура, само че за множеството хора е изцяло ясно, че такава процедура има когато подписващият е самият пациент, а не негов родственик. От описа на Златанов излиза наяве, че нотариусът в болничната стая е изцяло наясно със обстановката, тъй като точно в нейно наличие го уведомяват за положението на сина му. Разказът за тези събития звучат още по злокобно и когато научаваме, Ивчева напълно скоро е получила наградата " Нотариус на годината ", който й е връчен от изданието „ Правен свят “, което несъмнено е от орбитата на издателя, предприемач, донор и народен представител Делян Пеевски.

Оказва се, че това не е единствената скандална и злокобна „ договорка “, която нотариус Ивчева изповядва.

„ Дунарит “, Бисер Лазов и „ Виафот “ - офшорката на юриста на Делян Пеевски

През август 2016 година сдружението на Емилиян Гебрев „ Емко “ получава позволение от Комисия за защита на конкуренцията да придобие надзор над „ Дунарит “ посредством нарастване на капитала на директния акционер във военния цех - сдружението „ Кемира “. Опитът да се впише нарастването на капитала на сдружението със 60 млн.лв. е блокиран от няколко желае на „ Виафот Инвестмънт България “, собсвеност на офшорката „ Виафот Лимитид “, с мотив, че разполага с контракт за залог на акциите на „ Дунарит “, учредени от „ Кемира “. Предполагаемият контракт (съществуването му не е потвърдено даже в съда), с който Фрог нюз разполага, е с дата на подписване 7 януари 2015 година Тогава шеф на „ Кемира “ е главният очевидец на прокуратурата по делото КТБ Бисер Лазов. От страна на „ Виафот “ подписът е на Роман Венев, а двете сдружения се оказват с регистрации на еднакъв адрес - на бул. Цар Борис в ІІІ в София. Ако си спомняте през лятото на 2014 година тъкмо там бяха струпани познавач елементи за невижданата показна акция, оправдана със „ сигнал за подготвяно ликвидиране на Делян Пеевски, поръчано от Цветан Василев “.

Освен всичко се оказва, че този контракт за прехвърлянето на акции е скришен, без да е ясно за какво. Освен това подобен контракт няма в разказа на предадената в следствието от Лазов документи през 2015 година, макар, че е подписан персонално от него. На страниците на документа обаче ясно се вижда печатът и подписа на нотариус Весела Ивчева. В хода на правосъдните каузи към „ Дунарит “ съдът поисква да бъде показан оригинал на документът, което по този начин и не е направено и съдът приема, че подобен документ не съществува. До момента няма информация по какъв начин нотариус Ивчева е подпечатала дози контракт. Интересно е, какво ли ще последва в случай че той е подправен и там стои нейният автограф и щемпел.

.

От следствие на „ Биволъ “ стана ясно, че зад офшорката „ Виафот “ действително стои персонално юрист Александър Ангелов, който е прочут най-много като „ юристът на Пеевски “. Във Фрог нееднократно сме писали, както за офшорката „ Виафот “ и опитите й да превземе „ Дунарит “, по този начин и за адв. Ангелов – може да видите ТУК,ТУК.

Нотариус Весела Ивчева валидира и последваща договорка от сагата с „ Дунарит “, а това ясно се виждат и върху документите в Търговския указател, с които към този момент офшорката „ Виафот “ трансферира своето взимане от „ Дунарит “ АД на „ ДиПи “ ЕООД. Сделката е за 22 млн. евро. Това се случва на 5 юли 2017 година Договорът за прекачване, констативният протокол за известяван на „ Дунарит “ АД и приложенията, които са неразделна част към него, са написани точно от нотариус Весела Ивчева, а уведомлението до военния цех за новия заемодател е изпратено от персоналната й поща.

.

Припомняме още, че постройката на бул. „ Цар Борис III “ № 195, в която е седалището на „ Виафот “ бе трансферирана от синдиците на КТБ не на кого да е, а навръх „ ДиПи “, още веднъж по отношение на цесиите за „ Дунарит “.

Любопитно е още, че офшорната компания „ Виафот Лимитид “, е заличена в регистъра на Британските Вирджински острови на 1 ноември 2017 година, само че претенциите й не престават да се пазят от кохорта юристи в поредност от правосъдни каузи.

Проследяването на развиването на цялата история към продължаващите репресии против военния цех „ Дунарит “, предхождани от поредицата цесиите на ДиПи “ със синдиците на КТБ, те с Държавната консолидационна компания, както и натравянето на притежателя на „ Емко “ Емилия Гебрев и негови близки са не по-малко злокобни от историята разказана в „ Осемте джуджета “.

Полиграфията и „ Благоевград –БТ “

Нотариус Ивчева се появява в още една забавна договорка, още веднъж обвързвана с депутата Делян Пеевски. На 1 септември 2014 година публицистичната постройка и печатницата към нея са продадени от " Вестникарска група България " и " Медийна група България Холдинг ", ръководени от Венелина Гочева. Купувач е учреденото четири месеца по еднолично сдружение с лимитирана отговорност " Карано Пропъртис България ". То се ръководи от Виктор Веселинов. Към момента на договорката против неговото име в Търговския указател попада една-единствена еднолична компания " 3 В Рейсинг ", занимаваща се с " техническо обслужване и ремонт на коли ", а негов притежател, съгласно регистрите, е Лихтенщайн - Carano Establishment, записана във Вадуц, (под № FL-0002.474.976-5).

И тази договорка е изповядана при нотариус Весела Ивчева. Общата стойност на договорката за двата парцела е 15 млн. евро. В същия ден парцелите са ипотекирани в интерес на Търговска банка Д, която отпуска на купувача " Карано Пропъртис България " заем от 8 млн. евро. Те би трябвало да бъдат върнати на финансовата институция до 10 август 2020 година. Другите 7 млн. евро за реализацията на договорката евентуално са обезпечени от офшорния притежател на българското сдружение. Само пет дни след продажбата на комбината купувачът подписва нов контракт - за отдаване на постройките чартърен. Той е за шест години, а наемателят е " Благоевград - БТ ", част от Групата " Булгартабак ". Срокът на наемния контракт е изчислен съвършено - той изтича тъкмо когато би трябвало да бъде върнат и заемът към банката. Още за договорката може да видите - ТУК,

Коя е нотариус Ивчева

Според формалната информация нотариална адвокатска фирма „ Весела Ивчева “, която се намира на ул. " Позитано " № 32, специализира покупко-продажби, свързани с банковото и корпоративното право, и има богат опит във вещното, фамилното и комерсиалното право.

През 2011 година Весела Ивчева и сътрудника й Румен Димитров са разпитани като очевидци по делото против предприемача Христо Ковачки, за който са заверявали пълномощни. Обвинението към него роба е за 16,78 млн. лева непозволено приспаднат Данък добавена стойност. Нотариусите не си спомнят защо са били пълномощните, които са заверили преди години, само че са безапелационни, че са го правили в наличието на Ковачки.

Ивчева е Почетен ръководител на състезанието „ Бизнесдама на годината за 2019 “. Събитието се организира на 16 януари 2019 година, а собственик на състезанието и негов главен уредник е Евгени Минчев.

На тържествена гала на 25-ти април " Правен свят " и Международен юридически център (ILAC) отличиха за десети път изявени представители на юридическата специалност у нас. Гласуването дефинира победител в категория " Нотариус на годината " да бъде нотариус Весела Ивчева.

Екип Фрог Нюз

Тук може да видите словото на Ивчева при връчването на наградата.

https://www.youtube.com/watch?v=i6Bx50mDUBI

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР