Нотариално заверено свидетелство от бивши администратори на КТБ и редица

...
Нотариално заверено свидетелство от бивши администратори на КТБ и редица
Коментари Харесай

Фалшифицирани ли са договори от синдиците на КТБ?

Нотариално заверено удостоверение от някогашни админи на КТБ и редица други документи потвърждават съмнително „ сглобяване “ на контракти на две сдружения със задна дата от синдиците на банката.
С това те стават кредитори от първи ред. Едното сдружение е купило парцели, досегашна благосъстоятелност на „ Сф – БТ” ЕООД, отделение на „ Булгартабак холдинг” АД. В Софийски градски съд има дело, в което на 23 февруари 2018 г ще се преглеждат тъжби против Сметката за систематизиране на КТБ, а с изключение на вложителите измамата удря непосредствено и 20 държавни сдружения. Казусът още веднъж е повече от безизходен, само че не и енигматичен.

Неправителствени организации „ Ние, Гражданите “ обществено изнесоха документи и информация, с които се желае инспекция за финансова машинация, в изключително огромни размери, имитация на контракти и опит да бъдат източени големи суми пари от затворената и оповестена в неплатежоспособност Корпоративна комерсиална банка АД. Синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова, дружно с Фонда за гарантиране на влоговете, неразбираемо против какво, „ удовлетворяват “ настояванията на две търговски сдружения да станат кредитори от първи ред. Измамата е документирана и изпратена в сигнал до редица институции. Чрез Първата частична сметка за систематизиране сред кредитори на КТБ се поврежда масата на несъстоятелността на банката, а това е във щета на вложителите-кредитори на КТБ АД с надгарантирани вземания. Данните са за злоупотреби или машинация в огромен размер и в незаконно съдружничество. Отговорни за това са синдиците и Фонда, само че освен. За да има повече гласност ще се опитаме и тук да публикуваме всички материали, които с изключение на до институциите са изпратени до много медии и персони, през които стигнаха и до нас.

Вижте: Вера Ахундова: „ Аполо инженеринг “ и ”Ардастрой” са част от схемата за грабежа на КТБ

На малко историята звучи по този начин: Синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова, дружно с две компании – „ Аполо Инжинеринг “ ООД и „ Ардастрой “ ООД вършат едни контракти с дати преди затварянето на банката за залог, въз основа на които са приети вземанията на двете компании, което ги подрежда на първи ред, т.е. преди всички при раздаването на парите. Сумата е над 12 000 000 (над дванадесет милиона) лв.. Синдиците пробутват пред Фонда настояването да се вземат тези пари. След подадени тъжби от други кредитори обаче, Фондът установи, че такива контракти няма в регистъра на залозите, и връща двете компании още веднъж на четвърти ред.

Но … такива контракти за
залог освен не са регистрирани, а в действителност НЯМА! Първо тъй като уставът на КТБ изисква решения на Надзорен и Управителен съвет за подписване на такива контракти – решения няма. Второ – би трябвало да са подписани от двама изпълнителни шефове – не са ги подписвали. Трето – това е безусловно необикновена процедура банка да обезпечава депозанти, частни сдружения или физически лица.

Двете компании са много забавни и много свързани с необятния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Вижте: Сигналът до Прокуратурата на Неправителствени организации „ Ние, жителите “ – ТУК

Подробно, в елементи, с картинките и с всички приложени документи, историята е много по-брутална.

На дълго историята звучи по този начин: На 21 август 2015 година, първите синдици на банката Росен Ангелчев и Лазар Илиев, съгласно условията на Закона за банковата неплатежоспособност, разгласяват Списък на признатите вземания на кредиторите на КТБ. Този лист предстои на промени съгласно предявени оспорвания по него. Такива несъмнено има. В този лист „ Аполо Инжинеринг “ ООД и „ Ардастрой “ ООД са на четвърти ред.



Целият документ може да видите ТУК - Списък на признатите вземания на кредиторите на КТБ

На 2 март 2017 година вторите синдици Ангел Донов и Кристи разгласяват Частична сметка за систематизиране на налични суми сред кредиторите на КТБ АД/н/ с признати вземания. При разбор на двата публично оповестени документа – Списък на признатите вземания на кредиторите и Частична сметка за систематизиране на суми се установи сериозна разлика в сумите за погашение на кредитори от 1-ви ред на угаждане.



Целият документ може да видите ТУК – Частична сметка за систематизиране на суми от КТБ /н/

Във втория документ се вижда, че е признато взимане на комерсиално сдружение „ Аполо Инженеринг “ ООД, София, представлявано независимо от шефа Муханнед Наджим Абдуллах Ал-нуаими или от шефа Румен Николов Райков. Дружество е под № 731 в първия документ (като ВЛОЖИТЕЛ), което е четвърти ред на систематизиране по листата. Вземането му възлиза на 8 341 525,28 лв..

Прието е взимане на и на комерсиално сдружение „ Ардастрой “ ООД, Кърджали, представлявано от шефа Александър Миронов Елинов. Първоначално също на четвърти реда като ВЛОЖИТЕЛ, с взимане на 3 937 015,70 лв. и тази компания става първа по ред във втория документ.

При публикуването в Търговския указател на Частичната сметка за систематизиране през март 2017 година се установи, че редът на угаждане на посочените две дружества-депозанти е изменен от 4 ред на угаждане на 1 ред на угаждане, т.е. планува се погашение на цялата претендирана сума на вземането.

Как става това?

По реда на Закона за банковата неплатежоспособност, в следствие от постъпили възражения, Фондът за гарантиране на влоговете постановява две свои решения * – Решения № 41/ 24.04.2017г. и № 51/18.05.2017г. Разглеждан е редът на угаждане, както и размерът на сумите, които следва да се получат от двете сдружения. Основанието, на което ФГВБ отхвърля да одобри, че двете компании са обезпечени кредитори е признатото от членовете на ФГВБ схващане, че заложените с контракти за необикновен
залог вземания на залогодателя КТБ АД към трети лица – кредитополучатели, не били вписани в Централния указател на особените залози (ЦРОЗ)!

Решенията на Фонда за гарантиране на влоговете може да видите ТУК – Решение № 41 и ТУК – Решение № 51

Едно е въпросът дали тези особени
залози са вписани в ЦРОЗ или не, а напълно друго е дали изобщо съществуват в правния мир такива контракти за особени залози. Залози, където залогодател е КТБ. Залози, подписани преди слагането на банката под необикновен контрол от Българска народна банка на 20 юни 2014г.

По силата на решенията на ФГВБ, тези две сдружения – депозанти са признати за такива вместо от четвърти да отидат на първи ред, макар неналичието на към този момент коментираното регистриране на залозите им в ЦРОЗ. ФГВБ работи незаконосъобразно поради това, че членовете на УС (Радослав Миленков, Бисер Манолов, Борислав Стратев, Нели Кордовска и Валери Димитров) одобряват без действително да ревизират, безрезервно, нестимулирано и без коментар съществуването на въпросните два контракта за необикновен
залог. Правят го, макар че разполагат с цялата кореспонденция по вписването от синдиците на КТБ АД /н/ на въпросните две компании като кредитори по разглеждането на всички възражения и тъжби от тях, както и от други кредитори на КТБ АД /н/.

Като съображение за включването на посочените сдружения, като обезпечени кредитори, в реда по т.1 от член 94 от ЗБН от синдиците на КТБ АД /н/ са записани Договор за необикновен
залог на вземания от 07.06.2014 година за „ Аполо Инженеринг “ ООД и Договор за необикновен залог на вземания от 05.04.2014 година за „ Ардастрой “ ООД.

До тук всичко може и да е съмнение и в анализите да има пропуски, само че сигналът до Прокуратурата на Неправителствени организации „ Ние, Гражданите “ съдържа и документ, който много изрично потвърждава измамата. Този път Неправителствени организации „ Ние, Гражданите “ са потърсили с изключение на обществените документи, доказателствата в актове на институции и още едно равнище на съществено и изрично потвърждаване на плануваната и синхронизирана машинация:

„ По наши данни, в това число и разполагайки с категорично нотариално заверено сведение от трима (от общо четиримата) членове на Управителния съвет и изпълнителни шефове на КТБ АД /н/, от двама членове на надзорния съвет (останалите трима са в чужбина), както и от началника на Управление „ Кредитиране “, в никакъв случай и по никакъв мотив те не са подписвали, респективно вземали надлежни решения на Управителния съвет и на Надзорния съвет за подписване на сходни обезпечителни контракти – особени
залози на вземания на банката към трети лица – кредитополучатели, с които контракти за необикновен залог да се обезпечават вземания на двете компании – депозанти по подписани депозитни контракти. “

NB! Приложеният документ може да видите ТУК – Нотариално заверено сведение от някогашни админи на КТБ

Следващият детайл от картината тук е, че сега има висящо частно гражданско въззивно дело с № 5835/ 2017г. на Софийски градски съд (СГС), в което се преглеждат голям брой тъжби против Сметката за систематизиране. Т.е. делото е фокусирано върху същия документ, в който при горните условия въпросните фирми-депозанти „ Ардастрой “ ООД и „ Аполо Инженеринг “ ООД са вписани и планувани от синдиците на КТБ АД /н/ Кристи Маринова и Ангел Донов като обезпечени заложни кредитори с първа по ред привилегия на угаждане.

Вижте: Жалба на „ Аполо Инженеринг “ ООД и Жалба на „ Ардастрой “ ООД

Много значима е информацията, че решенията на ФГВБ са обжалвани в това дело пред Софийски градски съд. Двете сдружения апелират връщането им на четвърти ред. Следващото съвещание в Софийски градски съд е на 23 февруари 2018 година След 10 дни!!! Това, че делото е висящо в действителност не би трябвало да заблуждава никого – „ не е значимо дали договорите за необикновен
залог са вписани или не, значимото е, че е налице манипулативно или незаконно боравене или основаване на документи, обосноваващи и доказващи едни вземания на депозанти на банката, както и основаване на документи, които касаят застраховане на вземанията по тези контракти “, безапелационни са вложителите.

„ Нашият обзор и разбор на съществуващите документи демонстрира следните аномалии:

1.Абсурдно е да се одобри, че която и да било банка, включително и КТБ АД /н/ би обезпечила по този метод която и да е сума, импортирана като депозит в банката.

2. Посочените документи за основаване на особени
залози на вземания не са нито нотариално заверени, нито не са регистрирани в счетоводните книги на банка КТБ АД и по тях Управителният съвет и Надзорният съвет на КТБ АД не са взимали решение, каквато е нормалната процедура. При това, Уставът на КТБ АД (Вижте приложената: Извадка от Устав на КТБ към 2014 г.), признат и с последно изменение от Общото заседание на акционерите на 13.05.2013г., съдържа експлицитните условия: „ Чл.53, ал.1.- УС може да взема решения единствено след авансово позволение на Надзорния съвет за:……

т.9. Сключване от банката на контракт или каквото и да е съглашение или спогодба, които са необикновени, обременителни или по различен метод отвън нормалната комерсиална активност на банката, и са на стойност над 75 000 евро;

т.15. основаване от банката на поръчителство отвън нормалната комерсиална активност на банката”.

3.Официалното издадените от Централен указател на особените
залози Удостоверения №№ 1150670, 1150671, 1150672, 1150673 и 1150674 от 10.01.2018 година демонстрират, че посочените Договор за необикновен залог на вземания от 07.06.2014 година за „ Аполо Инженеринг “ ООД и Договор за необикновен залог на вземания от 05.04.2014 година за „ Ардастрой “ ООД НЕ СА ВПИСАНИ. Това регистриране е изискване sine qua non за включването на двете компании, инвеститори в Корпоративна Търговска банка АД, в ред първи на угаждане в цялостен размер на подадените суми. (Вижте приложените удостоверенията от ЦРОЗ ТУК, ТУК,ТУК, ТУК и ТУК. Това са всички намиращи се в регистъра документи, поискани са публично и са предоставени. Други няма!)

4.Чрез тази машинация с представянето от депозантите и приемането от синдиците на КТБ АД /н/ за налични в банката на Договори за особени
залози, които съгласно нас може да са били направени във всеки миг сред август 2015 година (когато е оповестен първият лист на синдиците на признатите вземания на вложителите на КТБ, и във връзка импортираното несъгласие във Фонда за гарантиране на влоговете в банки, по което е постановено Решение №41 от 24.04.2017г. на Управителния съвет на Фонд за гарантиране на влоговете в банките, с което ФГВБ не е почел възраженията на двете дружества) и датата на оповестяване в Търговския указател на листата и сметката за систематизиране, масата на несъстоятелността на КТБ АД /н/, респективно кредиторите на банката ще бъдат ощетени с 10 949 354,05 лева в случай че приемем, че частичното погашение ще съставлява 11 % от импортираните /загубените/ от вложителите суми.

Вероятността тази документална измама или машинация да е съпроводена с корупционна скица се наложи при поучването на фирмените документи на сдружението „ Аполо инженеринг “ ООД в Търговския и Имотния указател.

Оказа се, че обвързвано по линия на благосъстоятелност с „ Аполо инженеринг “ ООД сдружение е закупило за сумата от 25 млн.евро редица недвижими парцели, досегашна благосъстоятелност на поделението на „ Булгартабак холдинг” АД – „ Сф – БТ” ЕООД.



Покупката на недвижимите парцели е осъществена на 31.10. 2017г. от „ АЛНУАИМИ ГРУП “ ЕООД, чиито дялове са благосъстоятелност на Евро Инвестмънт Холдинг ЕАД, с едноличен притежател на акциите – Муханнед Наджим Абдуллах Ал-Нуаими, който е и шеф в „ Аполо инженеринг” ООД. Няма да влизаме в детайлности кой е този човек, в Google има задоволително информация за него и за бизнеса му. Връзките може да си извършите и сами.

Съществува огромна възможност на двете дружества-депозанти, които по генезис на притежателите, бизнес и местонахождение са свързани с Движение за права и свободи, град Кърджали, евентуално Делян Пеевски и други лица, да е бил оказан напън съответно в тази ситуация с „ Аполо инженеринг “ ООД – да закупят горепосочените недвижими парцели, със договорката за която прилагаме и самия нотариален акт (Вижте: Нотариален акт за покупка), по повишена цена, която би могла да покрие корупционната такса, която са платили, с цел да се окажат, макар първичния отвод на ФГВБ по съмнителното решение на синдиците на КТБ АД, в листата на признатите кредитори по оповестения Списък и Частична сметка за систематизиране – за угаждане по реда на т.1 от член 94 на ЗБН, гарантираща 100% възвръщане на подадените в КТБ АД от тях суми. “

В края на информацията до Прокуратурата, с изключение на настояването да бъде разпоредена и осъществена инспекция и следствие на обстоятелства и дейности на синдиците на КТБ, на Председателя и членовете на Управителния съвет на ФГВБ, се обръща внимание, че в случай че се разреши да се реализира гореописаната скица част от ощетените кредитори, ще бъдат и изброените държавни сдружения, също кредитори на КТБ:

Агенция за приватизация и след приватизационен надзор

АЕЦ Козлодуй ЕАД

Булгаргаз ЕАД

Булгартрансгаз ЕАД

Летище София ЕАД

Български енергиен холдинг ЕАД

Гаранционен фонд

Електроенергиен систематичен оператор ЕАД

Мини Марица изток ЕАД

НЕК ЕАД

НКЖИ

Терем ЕАД

Кинтекс ЕАД

Топлофикация София ЕАД

Южноцентрално държавно дружество Директива за птиците

МБАЛ Св. Анна

МБАЛ Света Марина

Национален дарителски фонд 13 века България

Фонд за компенсиране на вложителите и редица други.

Двамата синдици на КТБ Кристи Маринова и Ангел Донов, дружно с публикуването в Търговския указател на Сметката за систематизиране са разгласили и подписани от тях заявления, че са наясно за носената от тях наказателна отговорност за погрешни данни.





Очаква се реакция и действителни дейности от Сотир Цацаров – основен прокурор на Република България, от Бойко Борисов – министър ръководител на членката на Европейски Съюз, която сега е ръководител на Съвета на Европа, от Цвета Караянчева – ръководител на Народното събрание, от ръководителите на парламентарните групи в Народно събрание (ГЕРБ, Движение за права и свободи, Обединените патриоти, Българска социалистическа партия, Воля…) или най-малко от Пламен Георгиев – ръководител, татко и майка на всички органи за битка с корупцията и отнемането на нелегално добитото имущество. До тези виновни хора е изпратена цялата информация.

Източник: voynataktb.wordpress.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР