Нота с искане за обяснение до британското правителство защо страната

...
Нота с искане за обяснение до британското правителство защо страната
Коментари Харесай

Искаме обяснения от Лондон за карантината на българи

Нота с искане за пояснение до английското държавно управление за какво страната ни е изключена от листата с страни, за които отпада карантината при идване в Обединеното кралство от 10 юли, насочи посолството ни в Лондон по разпореждане на външния министър Екатерина Захариева. Това заяви Външно министерство. Протестът идва на фона на двойния стандарт, който демонстрират англичаните по отношение на нас. Преди ден стана ясно, че бащата на английския министър председател Борис Джонсън е минал точно през България, с цел да стигне по-бързо до вилата си в Гърция.

Захариева е разговаряла и със заместник-министъра на външните работи с сектор Европа и Америка Уенди Мортън, от която е поискала също претекстове за това решение.

С нотата посолството ни в Лондон търси обяснение за критериите, върху които се основава решението на Англия, защото други страни, включени в листата, имат по-голяма заболеваемост от България.  Посолството акцентира, че нашата страна е измежду тези с най-ниски равнища на разпространяване на вируса.

„ Навременните и ефикасни ограничения против разпространяването на вируса в България доведоха до единствено 2 281 дейни случая “, акцентират от посолството. Черноморското крайбрежие е на процедура зона свободна от Ковид-19, която към този момент е привлякла хиляди туристи от над 35 страни това лято, написа още в нотата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР