Нострадамус е роден на днешната дата - 14 декември, през

...
Нострадамус е роден на днешната дата - 14 декември, през
Коментари Харесай

Страховитите предсказания на Нострадамус, които вече са се сбъднали

Нострадамус е роден на днешната дата - 14 декември, през далечната 1503 г. в дребния френски град Сан-Реми.

Той става прочут като един от най-хубавите предсказатели, които в миналото са се раждали , пишат от.  Според някои, неговите видения за бъдещето са се сбъднали с плашеща акуратност. 

Вижте тези от тях, за които се счита, че към този момент са се сбъднали:
 5 страховити предсказания на Нострадамус, които са се сбъднали  5 страховити предсказания на Нострадамус, които са се сбъднали  5 страховити предсказания на Нострадамус, които са се сбъднали  5 страховити предсказания на Нострадамус, които са се сбъднали
Той е едно от деветте деца на Рейниер дьо Сен-Реми и търговеца на зърно и нотариус Жом дьо Нострадам . Семейството на татко му е от  еврейски произход . Дядото по бащина линия обаче приема католицизма през 1455 г. Така той получава християнското име Пиер и семейството Нострадам.

На петнадесетгодишна възраст стартира да учи университета в Авиньон. След по-малко от година, по време на която учи граматика, изразителност и логичност, е заставен да напусне образователното заведение, тъй като университетът затваря порти заради опасността от чумна епидемия .

След като напуща Авиньон, Нострадамус (по лични думи) пътува из страната в продължение на осем години , а от 1521 година учи изкуството на  лекуването с билки .

През 1529 година, откакто е работил няколко години като аптекар , стартира още веднъж да следва медицина в университета на Монпелие.

Малко по-късно е отхвърлен, тъй като е намерено, че е работел като аптекар, което било категорично неразрешено от университетската администрация. И до през днешния ден се пази документът за премахване на астролога от университета.

Прочетете предсказанията на Нострадамус за 2023:
 Пророчествата на Нострадамус за 2023  Пророчествата на Нострадамус за 2023  Пророчествата на Нострадамус за 2023  Пророчествата на Нострадамус за 2023
След отстраняването си Нострадамус въпреки всичко продължава да работи, евентуално като аптекар. Става прочут със основаването на своето „ розово хапче “, за което се вярвало, че защищава от чума.

Неговият най-известен труд се назовава „ Пророчества “ . Книгата е издадена през 1555 година и е написана в четиристишия, представящи събитията, които ще се случат в света съгласно пророка.

Днес хората са разграничени на два лагера: тези, които считат, че той е предсказал с безспорна акуратност най-страшните събития от бъдещето, и тези, съгласно които Нострадамус не е предсказал нищо, а по-скоро става дума за неверна интерпретация от наша страна на четиристишията му.

Независимо кои са прави, едно е несъмнено: Нострадамус е име, за което всички ние знаем и през днешния ден.

А ето какво е предсказала баба Ванга за 2023 година:
 Предсказанията на баба Ванга за 2023  Предсказанията на баба Ванга за 2023  Предсказанията на баба Ванга за 2023  Предсказанията на баба Ванга за 2023
 хороскоп iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР