Нострадамус бил предсказал, че астероид ще удари Земята през 2021

...
Нострадамус бил предсказал, че астероид ще удари Земята през 2021
Коментари Харесай

Зловещите предсказания на Нострадамус за 2021 г.

Нострадамус бил предсказал, че метеорит ще удари Земята през 2021 година, което неимоверно ще навлече голям брой беди на човечеството.

Но краят на света нямало да ни сполети тази година, а след повече от две хилядолетия. Тези изказвания сега набират известност из западните медии, където още веднъж се вадят предсказанията на френския ренесансов астролог, доктор и математик. Трябва да се каже обаче, че в нито едно от своите предсказания той не показва съответни дати и всичко е въпрос на тълкувание, оповестява вестник Телеграф.

През 1555 година Нострадамус за пръв път разгласява своите видения. Там има една единствена съответна година – 3797 година, през която се чака краят на познатата ни човешка цивилизация. Останалото са тълкования. Неговите почитатели имат вяра, че той е бил кадърен да предизвести човечеството за редица беди и несгоди.

Според някои от почитателите му, Нострадамус приказвал за чума, която ще дойде под формата на „ кралица “ (корона) от Изток (Китай). Въпреки това, липсват сведения за предсказанието във връзка с ковид, което значи, че евентуално е лъжлива онлайн вест, която се пробва да събере известност посредством обществените медии, употребявайки името на историческата фигура.

Според тълкуванията на едно от предизвестията на пророка, което гласи: „ Полумъртвите ще подскачат от боязън и изненада “, това насочвало към появяването на зомбита. Тълкувателите считат, че това ще се случи до няколко години, като виновност за тях щял да има съветски академик, който ще сътвори биологично оръжие, превръщащо хората в зомбита. Текстът твърди още: „ Мъртъв от завист, той (руският учен) ще съобщи искра на останалите и ще аргументи големи несгоди в най-възвишения миг “.

В различен фрагмент от сведенията пророкът написа: „ В небето някой ще види огън с дълга опашка от искри “, което се пояснява, че астрологът предсказва вероятен удар от метеорит. Може би това изказване се отнася до метеорита Апофис, открит през 2009-та, систематизиран като евентуално злополучие за планетата, на която живеем. Въпреки това, НАСА отстрани обекта от застрашаващия ни лист напълно неотдавна.

Според други теории Нострадамус е видял и парченце от развиването на изкуствения разсъдък, което мощно проличавало в цитата: „ Новият влъхва със уединен разум, доближава до величие с помощта на своите възпитаници “.

Има три съществени пречки в работата на фамозния френски мистик. Първата е, че езикът, на който пророкът оставя своето завещание е древен френски, затова преводът на различен език изисква и извънредно прецизни и задълбочени знания освен по филология, само че и по астрономия и други науки.

Вторият проблем се корени в прикритата благосклонност на преводачите към пророка. Като негови почитатели, те постоянно се пробват да напаснат преводите с към този момент случили се събития.

Третият минус е поетичният изказ на предсказанията, който още веднъж разрешава елементарно да се намират вероятни „ следи “ за към този момент случили се събития, които основават неточности в преведените текстове.

Въпреки това, Нострадамус е един от дребното създатели, четени през вековете, до през днешния ден. Неговите разум и заложба ни въодушевяват да мислим за бъдещето и по какъв начин то се въздейства от звездите в небето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР