Ностелката на титлата Мисис България Паолина Петракиева изля душата си

...
Ностелката на титлата Мисис България Паолина Петракиева изля душата си
Коментари Харесай

Наша миска: Цялото ми семейство мина през Covid-19

Ностелката на купата Мисис България Паолина Петракиева изля душата си в изповед. От думите на хубавицата излиза наяве, че през последните месеци са минали през много компликации, а повода е Covid-19, който помрачил цялото й семейство.


"Досега не намирах сили да споделя с всички вас ужаса, през който мина нашето семейство през последния месец и половина, само че виждайки какво се случва, няма по какъв начин да остана повече безучастна ", стартира изповедта си Поли, която макар всички защитни ограничения, които взима дружно с членовете на фамилията си, се оказват инфектирани с ковид от тяхен доста непосредствен човек.



"Това, което не всички знаят обаче е, че битката с този извънредно нападателен вирус, е жестока и с цялото си сърце благодарим на Господ и на невероятните лекари от Инфекциозна болница СБАЛИПБ “Проф. Иван Киров”, че оцеляхме... Дай Боже, и отсега нататък да сме живи и здрави ", споделя Петракиева.

Ето и цялата й изповед:

Наистина страхът е голям и към момента не можем да се успокоим, че всичко е наред, към момента не можем да кажем, че всичко е отминало, тъй като следва един нескончаем интервал на възобновяване, съпроводен от редица контролни прегледи и проучвания. Казвам всичко това, с цел да знаете, че корона-вирусът в действителност съществува, че поразява със страшна мощ съществени витални органи и системи като сърдечно-съдовата система, (едно от най-опасните евентуални проявления е непредвиденото втвърдяване и съсирване на кръвта); белите дробове - бързо разрастваща се вирусна пневмония, много постоянно сложна за преодоляване даже с редица антибиотични комбинации, същинско предизвикателство даже за знанията на съвършено квалифицираните експерти, тъй като всичко е строго самостоятелно и в огромна степен непредвидимо; бактериални инфекции, цитокинова стихия, тромбофлебити, са единствено част от подлите затруднения... и не на последно място, страхът, който те завладява, колкото и да си мощен и непреклонен, същинско тестване на душeвността...



Докторите, сестрите, лаборантите, рентгенолозите и целият медицински личен състав, които се грижеха за нас, са хората, от които би трябвало да се черпи настояща информация, хората, на които би трябвало да се има вяра и да се чува думата. Денонощно те впрягаха целия си разполагаем запас в лечението по нашето лекуване, без да жалят сили и средства, по този начин, както вършат всеки ден, с всеки един техен пациент. Тук обаче, разликата е, че те не престават да го вършат с риск за тяхното здраве и живот, изпитвайки редица неудобства, които защитните костюми, маски и шлемове им предизвикват, измервайки всички витални функционалности през запотени очила, проследявайки ни с по няколко чифта запаряващи ръкавици и напрягащи се да ни чуят през цялата тази екипировка. Смелост, самоотверженост, професонализъм... възхищението и признателността ни са безкрайни!!! И тук бих желала безусловно да благодаря на целия лекарски екип на една от най-подготвените наши лечебни заведения, тъй като техните имена би трябвало да се знаят, а трудът и всеотдайността им да се ценят!

Като стартира с първия лекар, който ни посрещна и пое с подобен заряд и оптимизъм, като един същински рицар, като че ли, с цел да разсее тревогата и терзанията ни - доктор Трифон Вълков Trifon Walkov, след което последователно се запознахме и с останалите спасители, отпред с доктор Емилия Александрова - доктор ТомаТомов, доктор Альона Иванова, доктор Ралица Йорданова, доктор Русина Гроздева, доктор Никол Кючукова, доктор Петър Великов, доктор Венцислав Кръстев, доктор Андон Тимчев, доктор Филип Тенчев, все млади, амбициозни и безстрашни инфекционисти! Благодаря и на изпълнителния шеф на болничното заведение проф. доктор Червенякова за вниманието и непрекъснатите грижи.

Не на последно място, бих желала да отбележа и благодаря за високия професионализъм на нашия персонален доктор доктор София Паскова, както и на доктор Димитрова от РЗИ, които още първоначално безапелационно и навременно ни насочиха към вярното място за лекуване, ангажираха се и проследяваха положението ни всекидневно! На проф. Генов, доцент Попов, доктор Дончев за консултациите и готовността за реакция при потребност! На родителите ни, които какво ли не претърпяха, и на невероятните ми приятелки Ianica Peicheva, Елица Бикарска и Yanislava Kamburova, за грижата, поддръжката и съпричастността, които бяха неразделно до нас, (макар и под прозореца)! Бъдете здрави всички и имайте шанс, тъй като единствено положителни планове не са задоволителни, изключително, когато сте изправени против незабележим и чужд зложелател!... И... Господ да ни пази
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР