Носителят на Златната топка за 2018 г. Лука Модрич заяви,

...
Носителят на Златната топка за 2018 г. Лука Модрич заяви,
Коментари Харесай

Модрич: Меси и Роналдо не постъпиха почтено към колега!

Носителят на " Златната топка " за 2018 година Лука Модрич съобщи, че неналичието на Кристиано Роналдо и Лионел Меси на церемонията по награждаването е засегнатост към него.

От 2008 година насам двамата непроменяемо печелеха премията за най-хубав футболист. Тази година обаче хърватинът подвигна оценката, откакто завоюва сребърните медали на международното състезание с националния си отбор и Шампионската лига с " Реал " Мадрид.

Снимка: Getty Images

" Липсата им не е разумна. Изглежда, че трофеят е значим и скъп, единствено в случай че те печелят. Това не е честна постъпка към сътрудник, нито към хората, които 10 години поред гласоподават за тях и ги слагат измежду най-хубавите. Непочтено е към футбола и почитателите. Роналдо и Меси са два феномена. Но тук става въпрос за достижения през сезона. Нима не е от голяма важност, че треньорите, играчите, футболните митове, публицистите и феновете споделят едно и също? Или всички те са се объркали? Ако гласуваме единствено за качества, всички титли би трябвало да са за Меси и Роналдо, до момента в който не приключат с кариерите си ", съобщи Модрич пред хърватското издание " Спортске новости ".
Лука Модрич е новият притежател на " Златната топка " (ВИДЕО) Хърватинът постави завършек на 10-годишната доминация на Лионел Меси и Кристиано Роналдо
Капитанът на хърватския народен тим не пропусна да насочи рецензии и към треньора на градския клубен противник - " Атлетико " Мадрид Диего Симеоне.

" Той изпитва някаква непрекъсната потребност да срутва престижа на " Реал " Мадрид, да омаловажи триумфите на нашия тим. Не е почтено нашите победи, в това число и тези над " Атлетико ", да не се почитат поради някакви изявления, че на тима се оказва помощ. Уважавам Симеоне като треньор, както и футболистите и почитателите на " Атлетико ", когато са ни побеждавали, постоянно съм им честитил. Но не е почтено, не е правилно! ", сподели още Модрич.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР