Носителят на Златната топка за 1991 г. и европейски клубен

...
Носителят на Златната топка за 1991 г. и европейски клубен
Коментари Харесай

Папен разкритикува звездите на ПСЖ: Не са герои, а егота

Носителят на Златната топка за 1991 година и европейски клубен първенец с Милан през 1994 година Жан-Пиер Папен остро разкритикува тима на Пари Сен Жермен след загубата от Ливърпул и най-много отношението, което демонстрират звездите на отбора Единсон Кавани, Килиан Мбапе и Неймар.

“В модерния футбол всички работят. Не можеш да победиш, в случай че атакуващите играчи не си дават и минимално изпитание да се връщат обратно. Освен това, когато се пазят, ще са по-близо до останалите и ще е по-лесно да контраатакуват. В ПСЖ не са герои, а егота. В един миг би трябвало да служиш на тима. Има разлика в звездите, които гледаме в чужбина и във Франция. Оставаме с усещането, че тук те не могат да бъдат следени. Защо в Ливърпул момчетата се борят, а тук не? Когато Неймар играеше в Барселона, от време на време защитаваше.
Jean-Pierre Papin on Neymar, Kylian Mbappe and Edinson Cavani: " With PSG, they’re not heroes, they’re egos. At some point, whatever your status is, you have to serve the team. " pic.twitter.com/qQh4MDa5tO
— Squawka News (@SquawkaNews) September 20, 2018 Класата е в ДНК-то на тези футболисти. Не е в това казусът. Но би трябвало да осъзнаят, че и останалите към тях също имат качества. Няма значение кой е звездата на тима! Целта на отбора е купата в Шампионската лига. Ако нямаш това в главата си, в никакъв случай няма да я спечелиш. Имат трима огромни играчи в офанзива. Кой на кого би трябвало да служи? Деветката, която вкарва головете, е Кавани. Мбапе и Неймар би трябвало да играят за него. Може да им е мъчно да го вършат. Но или са тим, с цел да завоюват Шампионската лига, или са тим, където всеки прави, каквото си желае - всеки за себе си.

Единственото, което им липсва, е откакто са победили всички във Франция, да пожелаят да бият наред и в Европа. По наше време в Олимпик Марсилия във всеки мач против огромен европейски клуб излизахме, с цел да го бием. Във футболно и техническо отношение са доста по-добри от нас, само че що се отнася до душeвността, бяхме по-силни”, разяснява Папен пред “Льо Паризиен”. Шампионска Лига 1 кръг, вторник 18 септември  Ливърпул 3:2краен резулат  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР