Носителят на Златна палма, четири награди Оскар“ и стотици отличия

...
Носителят на Златна палма, четири награди Оскар“ и стотици отличия
Коментари Харесай

Начало на 24-тия София Филм Фест ЛЯТО с ПАРАЗИТ!

Носителят на „ Златна палма ”, четири награди „ Оскар “ и стотици оценки от целия свят ще открие специфичното лятно издание на фестивала
София Филм Фест се завръща, с цел да зарадва многочислените си фенове. СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЛЯТО ще бъде ОНЛАЙН в цяла България, в платформи навън и с прожекции в Дома на киното в София.
Официалното разкриване на СФФ ЛЯТО е ДНЕС, 25 юни, в Платформа А6 на НДК с българската премиера на кино лентата „ Паразит “ на режисьора Понг Чун Хо. На церемонията ще бъде връчена Наградата на София на Столична община на художника, аниматора, режисьора, продуцента, сценографа Анри Кулев за неговия принос към изкуството на киното.
Седмият пълнометражен филм на Понг Джун Хо „ ПАРАЗИТ ” („ Parasite / Gisaengchung ”) удиви света и справедливо получи „ Оскар “ за най-хубав филм – това е първата неанглоезична творба, отличена с тази най-желана премия (ако не броим френския филм „ Артистът “ на Мишел Азнависиус, осъществен в традициите на нямото кино). От шестте му номинации за „ Оскар “ се материализираха още три – за най-хубав режисьор, най-хубав интернационален филм и най-хубав автентичен сюжет.
Гледайте от ДНЕС на територията на цяла България близо 90 фестивални кино лентата ОНЛАЙН ТУК www.online.siff.bg.
София Филм Фест се провежда от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния кино център и Националния замък на културата, с поддръжката на стратегия Творческа Европа MEDIA на Европейския съюз, национални и задгранични културни институти, спонсори, сътрудници и другари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР