Носителят на “Тройната корона” Шон Мърфи не можа да се

...
Носителят на “Тройната корона” Шон Мърфи не можа да се
Коментари Харесай

Болките не простиха на Шон Мърфи

Носителят на “Тройната корона” Шон Мърфи не можа да се пребори с болките във врата и гърба и се показа под упованията на Откритото състезание на Китай по снукър. Магьосника не взе нито един фрейм на Крис Уейлин и отстъпи изрично с 0:6, като по този начин и двамата финалисти от “Шампионата на играчите” изхвърчаха рано-рано от Пекин.

Рони О’Съливан отстъпи с 2:6 на Елиот Слесор, само че направи оптимален брейк от 147 точки, а в третия ден на China Open същото стори и Стюърт Бингам.

Ракетата и Мърфи обаче могат да се облагодетелстват от ранното си отпадане в Пекин - Магьосника ще има повече време да се възвърне и да мисли за “Крусибъл”, до момента в който О’Съливан не изглеждаше в идеална кондиция в Китай и ще може да се върне към естествения си режим и да не се преценява с часовата разлика в дните преди Шефилд.

Интересно е да се означи и че “палачите” на Мърфи и О’Съливан са много по-свежи в тази част на сезона от въпросните звезди. Магьосника бе изиграл 71 мача в 22 шампионата, а Рони - 59 в 14. Уейклин, въпреки това, е играл единствено 34 дуела в 17 събития този сезон, а тъкмо толкоз е активът и на Слесор. Също по този начин форматът на мачовете се усилва с изминаването на кръговете, като Мърфи е взел участие в пет финала, а Рони - в седем. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР