Носителят на “Тройната корона” и двукратен световен шампион Марк Уилямс

...
Носителят на “Тройната корона” и двукратен световен шампион Марк Уилямс
Коментари Харесай

Марк Уилямс за осми път е четвъртфиналист в Крусибъл

Носителят на “Тройната корона” и повторен международен първенец Марк Уилямс си обезпечи присъединяване на четвъртфиналите на Световното състезание по снукър в “Крусибъл” за осми път в кариерата си, откакто отстрани “палача на Нийл Робъртсън” Робърт Милкинс с 13:7. Така страхотният сезон на Уелския змей продължава с цялостна мощ, откакто той сграбчи две ранкинг трофеи - в Северна Ирландия и Германия, с което приключи сушата си откъм титли от 2011-а насам и усили броя на купите си на 20.

Job done.

Two-time Crucible champ Mark Williams completes the quarter-final line-up with victory over Robert Milkins.

He faces Ali Carter next. pic.twitter.com/ffn10ZDYb2
— BBC Snooker (@BBCSnooker) April 30, 2018
Уилямс беше безсърдечен против Млекаря, за който това бе трето присъединяване на тази фаза в шефилдския “театър на мечтите”. Уелсецът имаше задатък от 10:6 преди последната сесия и незабавно усили задатъка си със сенчъри брейк от 101 точки. Милкинс върна един фрейм, само че нови поредици от 83 и 72 завършиха мача в интерес на по-реномирания занаятчия на щеката.

Следващият съперник на Уилямс ще бъде двукратният финалист в “Крусибъл” Али Картър, който реализира блестяща първа победа в кариерата си над Рони О’Съливан. Уелския змей ще се опита да стигне за първи път полуфинал в Шефилд от 2011 година.

Mark Williams was in good form after beating Rob Milkins to set up a last-eight tie with Ali Carter.

Referring to the “shouldergate” clash with Ronnie: “I might have to walk sideways back to my chair a couple of times in case I get a little dig or something.” #bbcsnooker pic.twitter.com/g4ZWj6vasg
— BBC Snooker (@BBCSnooker) April 30, 2018
“Ако играя както довечера, ще съм доста благополучен. Остават единствено три мача и всеки може да завоюва шампионската купа. Играя толкоз добре, колкото не съм се виждал от години. Али се опълчи на Рони и беше по-добрият състезател през целия мач, игра доста добре. Когато играем с него, ще би трябвало да ходя встрани към масата, с цел да не ме бутне, само че другояче чакам прекрасен мач”, разяснява шеговито Уилямс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР