Носителят на трофея Реал (Мадрид) победи Пари сен жермен с

...
Носителят на трофея Реал (Мадрид) победи Пари сен жермен с
Коментари Харесай

С късни голове "Реал" обърна ПСЖ в шоу на "Бернабеу"

Носителят на трофея " Реал " (Мадрид) победи " Пари сен жермен " с 3:1 в първия мач от най-големия конфликт в осминафиналите на Шампионската лига.

Първото полувреме изобилстваше от забавни обстановки пред двете порти. Мачът стартира с напън на " Реал ". Домакините заложиха на нападателна преса в половината на противника, а ПСЖ действаше много страхливо в първите десетина минути.

В третата минута Роналдо беше изведен по превъзходен метод от Иско, само че стреля около вратата. След това се стигна до няколко корнера пред вратата на парижани, които сътвориха напрежение в наказателното поле. Отбраната на гостите въпреки всичко се оправи.

Постепенно играта се изравни и ПСЖ стартира да поглежда много по-опасно към вратата на " Реал ". Неймар беше изведен на скорост по левия фланг и центрира към Единсон Кавани, само че Рафаел Варан се намеси уверено и предотврати съвсем сигурен гол.

" Реал " изпитваше доста компликации в дясната част на своята отбрана, където поради наказване на титуляра Дани Карвахал трябваше да работи централният бранител Начо Фернандес. ПСЖ се възползваше от това и постоянно атакуваше през тази зона посредством Неймар. В 27-ата минута бразилецът се разноски сред няколко бранители на " Реал ", само че по-късно се подхлъзна и загуби топката.

Секунди по-късно се стигна до голям пропуск на Роналдо. Петкратният притежател на " Златната топка " получи ужасно извеждащо подаване от Марсело, само че стреля право в главата на вратаря Алфонс Ареола. В 32-ата минута Серхио Рамос се извиси в наказателното поле след центриране от корнер, само че неговият удар с глава беше избавен от Ареола.

В идната офанзива гостите откриха резултата. Килиан Мбапе проби по десния фланг и центрира към Кавани, който пропусна за Неймар. Фернандес съумя да попречи на бразилеца да означи, като отклони топката. Тя обаче попадна в Адриен Рабио, който беше оставен безусловно самичък от полузащитниците на " Реал ". Французинът овладя умерено и изпрати топката под гредата.

" Реал " можеше незабавно да изравни, само че Роналдо направи още един сериозен пропуск. Той съумя да отнеме топката на десния завършек на наказателното поле, влезе във вътрешността и насочи мощен удар с левия крайник, който обаче мина високо над врата.

В ответната офанзива ПСЖ беше покрай втори гол след груба неточност в защитата на " Реал ". Кавани беше изтърван в наказателното поле, само че се забави с изстрела и беше блокиран от бранител в бяло. На другата врата Роналдо още веднъж имаше късмет за стреля от добра позиция, само че след рикошет топката излезе в корнер.

В 41-ата минута Карим Бензема насочи прекрасен изстрел с левия крайник от придвижване, само че Ареола направи ужасно избавяне с една ръка. " Реал " въпреки всичко поведе секунди по-късно, откакто Джовани Ло Селсо направи доста глупава дузпа.

Тони Кроос нахлу в наказателното поле наоколо до аутлинията. Ло Солсо го хвана с ръка за рамото и немският бранител незабавно употребява случая да се строполи на земята. Главният арбитър Джанлука Роки уточни бялата точка, а Роналдо осъществя дузпата с безкомпромисно осъществяване.

Второто полувреме стартира с напън на " Реал ", само че първата рискова обстановка беше пред вратата на домакините. Мбапе получи топката вдясно и стреля по диагонала, само че Кейлор Навас избави. В 54-ата минута и Рабио получи късмет да шутира от добра позиция, само че топката се отби в ръката на Рамос. Играчите на ПСЖ претендираха за дузпа, само че такава не беше отсъдена.

Последваха тактически рокади в двата тима. Гарет Бейл се появи на мястото на Бензема и Роналдо застана на върха на офанзивата. Десният бек Тома Мюние смени Кавани в състава на ПСЖ, което даде опция на Дани Алвеш да заиграе в по-предни позиции.

Парижани бяха по-добрият тим в идващите минути и няколко пъти сътвориха напрежение пред вратата на Навас. В 76-ата минута Юри Берчиче много чудесно центриране от левия фланг към вратарското поле, само че двама футболисти на ПСЖ не съумя да стигнат до топката.

Зидан потърси смяна и пусна в игра Лукас Васкес и Марко Асенсио вместо Каземиро и Иско. Това даде резултат и " Реал " заигра доста по-агресивно в офанзива. След няколко забавни обстановки пред вратата на ПСЖ " Реал " стигна до втори гол с доза шанс.

В 83-ата минута Асенсио нахлу отляво и опита центриране по земята във вратарското поле. Ареола отби топката, само че Роналдо беше на точното място и съумя да я изпрати в мрежата с коляно - 2:1.

Три минути по-късно мадридчани нанесоха още един удар, а Асенсио още веднъж беше в главната. Испанският халф се измъкна отляво и върна топката към Марсело, който с първото си допиране не остави шансове на Ареола - 3:1.

До края на мача ПСЖ можеше да понижи резултата и да си обезпечи по-добри позиции преди реванша в Париж, само че Навас избави удар на Мбапе от дребен ъгъл. В последната секунда на мача и Неймар пропусна добра опция за втори гол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР