Носителят на трофея от Лига Европа Бето Пимпарел пристига в

...
Носителят на трофея от Лига Европа Бето Пимпарел пристига в
Коментари Харесай

Португалската футболна звезда Бето пристига в България

Носителят на трофея от Лига Европа Бето Пимпарел идва в България по покана на Асоциация „ Докосни дъгата ”, Община Пазарджик и Сдружение „ Пазарджик спортува ”.

Бившият народен пазач на Португалия ще бъде формален посетител на гала в Пазарджик по случай 145 години от Освобождението на България. Той ще подари своя тениска и футболните си ръкавици за Музея на спорта в града. Освен това вратарят ще засади растение от родината си в “Градината на света ”, която съставлява най-голямата балканска повърхност с растителни типове от нашата страна, Балканите, Европа и света. Тя насочва ясно политическо обръщение, като надскача разликите сред обособените страни и подава ръка в търсене на допирни точки сред всяка една просвета, общественост и език. Не на последно място – в тези сложни времена хубостта на градината ще обезпечи ъгъл за естетика, примирение и приятност на всеки неин гост; ще въодушевява, образова и предлага несравнимо странствуване без граници!

Бето ще се срещнe с редица футболни деятели от страната. Разбира се, в програмата му са планувани вдъхновяващи срещи с деца и младежи, които ще имат привилегията да почерпят познания и умения от състезател от международна големина, какъвто безспорно е някогашният играч на Севиля, Брага и Порто.

Ексфутболистът може да се похвали с присъединяване на Европейското състезание през 2012 година, както и на три международни шампионати (2010, 2014 и 2018). Най-силен е престоят му в отбора на Севиля, с чийто екип вратарят печели Лига Европа. През 2014 година има съществена заслуга за трофея, спасявайки две дузпи на финала, приключил с триумф против Бенфика.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР