Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка се

...
Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка се
Коментари Харесай

Вавринка надигра Лопес и е на 1/4-финал в Антверпен

Носителят на три трофеи от " Големия шлем " Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в белгийския град Антверпен с награден фонд 635 750 евро. В дуел на двама ветерани швейцарецът се наложи над испанеца Фелисиано Лопес с 6:7(4), 6:4, 7:6(4) за 2 часа и 21 минути игра.

Вавринка, за който това бе дебют в шампионата и първи мач от четвъртфинала на Откритото състезание на Съединени американски щати преди месец, не позволи нито един пробив в хода на целия мач и благодарение на 17 аса съумя да запише петата си победа в общо осем срещи с Лопес.

Wawrinka (@TennisTV ) pic.twitter.com/Ok0vZKzFnS
— doublefault28 (@doublefault28) 16 октомври 2019 година В идващия кръг Вавринка ще се изправи против различен умел състезател - Жил Симон, който в напълно френски конфликт отстрани първенеца за 2017 година Жо-Вилфрид Цонга след 6:4, 7:5.

Високият % на вкаран първи сервис оказа помощ доста на Симон в срещата, защото Цонга игра с едвам 52 % триумф на първо подаване и въпреки първи в мача да стигна до пробив, не бе в положение да извлече никакви други позитиви от срещата.

Към етапа на четвъртфиналите продължава и поставеният под номер 5 в схемата Гидо Пея от Аржентина, който се наложи със 7:5, 7:5 над южнокорееца Ву Квон Сун, отстранил в първия кръг първенеца за 2016 година Ришар Гаске.

Следващият противник на Пея ще бъде спечелилият от мача сред локалния любим Давид Гофен и французина Юго Умбер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР